Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aicina piedalīties ērmriteņu velobraucienā Valmiera - Brenguļi

Elīna Neimane, 12.07.2010. 15:15

No 21. līdz 25.jūlijam Valmieras pilsētā norisināsies jau 5.Starptautiskais gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2010", kura ietvaros 23.jūlijā paredzēts arī īpašs ērmriteņu velobrauciens posmā Valmiera - Brenguļi.

Ērmriteņi ir interesanti velosipēdveida braucamrīki, kurus to izgudrotāji sametinājuši gan no tradicionālajām velodetaļām, gan dažādiem metāla un citu materiāla atgriezumiem. Ērmriteņu velobrauciens tiek rīkots ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību alternatīviem pārvietošanās veidiem, ka līdztekus motorizētie līdzekļiem ir veselībai un videi draudzīgs transports, tādējādi attīstot idejas par veselīgu dzīvesveidu un „zaļu" domāšanu.

Starts velobraucienam tiks dots Valmierā, laukumā pie Hanzas sienas plkst. 16.00 ar ērmriteņu prezentāciju. Aptuveni 10 frīkbaikistu, kuri apvienojušies klubā „Apokalipses Jātnieki", interesentiem stāstīs par ērmriteņu darināšanu, notiks braucamrīku demonstrējumi, kā arī ikvienam tiks dota iespēja uz vietas izmēģināt jaunradītos velosipēdus.

Pēc tam tiks dots starts velobrauciena dalībniekiem - ģimenēm un individuālajiem braucējiem ar pašu veidotiem ērmriteņiem vai izskaistinātiem velosipēdiem, kas noslēgsies ar velosipēdu izvērtēšanu, oriģinālāko noformējumu autoru apbalvošanu un noslēguma pasākumu ar Brenguļu Jauniešu domes aktivitātēm un alternatīvās mūzikas grupas uzstāšanos Brenguļos pie sporta centra „Kaimiņi". Īpaša balva būs sarūpēta arī ērmīgākā riteņbraucēja tērpa īpašniekam.

Interesenti, kas vēlas pieteikties ērmriteņu velobraucienam, aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu linda.cerina@valmraj.lv vai pa tālruni 26366355 līdz 19. jūlijam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV