Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēgušās Coca-Cola Svētdienas Līgas sacensības

Ieva Keviešena, 12.07.2010. 17:17

Svētdien, 11.jūlijā, līdz ar Pasaules čempionātu futbolā, noslēdzās bezmaksas futbola sacensības jauniešiem, kas Latvijā tiek rīkotas jau piekto gadu pēc kārtas – „Coca-Cola Svētdienas Līga". Otrajās „Coca-Cola Svētdienas Līgas" sacensībās par medaļām un profesionālajām, īpaši FIFA Pasaules kausam Dienvidāfrikas Republikā radītajām adidas "JABULANI" bumbām kopumā sacentās 50 komandas, pulcējot aptuveni 230 jaunos futbolistus.
Noslēgušās Coca-Cola Svētdienas Līgas sacensības

Sacensību noslēguma pasākumā piedalījās arī pazīstamais kamaniņu braucējs un pirmais sportists neatkarīgās Latvijas sporta vēsturē, kas izcīnījis medaļu ziemas olimpiskajās spēlēs, Mārtiņš Rubenis, kurš jaunos futbolistus rosināja uz diskusiju par aktīvu dzīvesveidu un fiziskajām aktivitātēm. Sociālā projekta mērķis ir vērst uzmanību uz fizisko aktivitāšu nozīmi kā veselīga dzīvesveida pamatu, sniedzot iespēju jauniešiem aktīvi pavadīt savu laiku.

Sacensību noslēguma dienā, sarunā ar Mārtiņu Rubeni, jaunieši dalījās iespaidos par turnīru, sportu, aktīvu dzīves veidu un tā nozīmi. Artūrs, viens no jaunajiem futbolistiem, pēc turnīra ir ieguvis atziņu – jādzīvo šodienai! Uz laukuma esot jāaizmirst par iepriekšējiem sasniegumiem, jo tas atslābinot, kā rezultātā zūd koncentrēšanās spējas. Izredzes saglabājas līdz beigu svilpei – neturpināt uzbrukt nozīmē padoties. Artūrs arī ir sapratis, ka rezultāts nav svarīgākais, galvenais ir pieredze, ko gūsti.

Sacensībās 4. un 11.jūlijā kopumā piedalījās 97 komandas (vairāk kā 400 jaunie futbolisti). Sacensības atklāja Samanta Tīna – šova „O!Kartes Akadēmija" uzvarētāja un ilggadējais Latvijas Nacionālās futbola izlases spēlētājs Imants Bleidelis, bet otrajā sacensību dienā jauniešiem bija iespēja satikt kamaniņu braucēju Mārtiņu Rubeni. Par godu sacensību piecgadei, sacensību dalībnieki kopīgi izveidoja arī „Coca-Cola Svētdienas Līgas" karogu.

„Šīs divas svētdienas sacensību dalībnieki ir bijuši ļoti atsaucīgi. Par spīti karstajiem laika apstākļiem, kopumā sacensībās piedalījās 97 komandas, kas liecina par to, ka „Coca-Cola Svētdienas Līga" šo piecu gadu laikā ir kļuvusi par tradicionālu pasākumu jauno futbolistu vidū, pulcējot dalībniekus, kas turnīrā piedalās jau vairākus gadus pēc kārtas. Īpaši gribās izcelt meiteņu komandu, kas nebaidījās no sāncensības un sacensībās piedalījās divas nedēļas pēc kārtas," stāsta Coca-Cola Hellenic Latvia sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste Ieva Keviešena.

„Coca-Cola Svētdienas Līga" ir bezmaksas futbola sacensības, kas Latvija tika organizētas jau piekto gadu pēc kārtas un šo gadu laikā ir pulcējušas vairāk kā 10000 dalībnieku dažādās vecuma grupās. Līgas sacensības notika divās vecuma grupās (3-5 spēlētāji katrā komandā): A grupa – 16-17 gadus veci jaunieši, B grupa – 13-15 gadus veci jaunieši. Sacensības norisinājās Rīgā, stadionā „Arkādija". Sacensību nolikumu ir izstrādājusi Latvijas Futbola federācija.

Plašāka informācija par „Coca-Cola Svētdienas Līgu" ir pieejama mājas lapā www.coca-cola.lv/svetdienasliga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV