Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

LTV 7 pārraidīs Eiropas čempionātu vieglatlētikā

Māris Rīmenis, 22.07.2010. 12:02

No 26.jūlija līdz 1.augustam Barselonas olimpiskajā stadionā notiks XX Eiropas čempionāts vieglatlētikā, ko pilnībā pārraidīs arī LTV 7. Jau divas nedēļas pēc gada lielākā sporta sarīkojuma – pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā LTV 7 atkal būs skatāms ļoti liels sporta sarīkojums.

Eiropas meistarsacīkstes notiks Barselonas olimpiskajā stadionā, kur 1992.gadā risinājās vasaras olimpiskās spēles. Kopš tā laika stadions gan ir modernizēts un arī rekonstruēts, un tagad tajā ir vietas 45 tūkstošiem skatītāju. Te aizvadītas gan lielas vieglatlētikas sacensības, gan Spānijas kausa izcīņas fināls futbolā, tāpat notikuši dižu dziedātāju koncerti.

26.jūlija vakarā paredzēta sacensību svinīgā atklāšana, bet nākamajās sešās dienās par galvenajiem varoņiem stadionā kļūs paši vieglatlēti. Dažās disciplīnās eiropieši nav pasaules līderu vidū, taču dažās citās vecā kontinenta pārstāvji ir labākie visā pasaulē, tāpēc spriedzes un nozīmības ziņā Eiropas čempionātam ir gana liela nozīme. Latvijā tika aktuālajā šķēpa mešanā toni visā pasaulē nosaka tieši eiropieši un viņu vidū ir arī mūsu lielākie talanti.

Katru valsti Barselonā ikvienā no disciplīnām varēs pārstāvēt ne vairāk par trim atlētiem, kas izpildījuši normatīvu. Jau jūlija sākumā vairāk nekā 20 Latvijas vieglatlētu bija izpildījuši čempionāta normatīvu, kaut pilns sastāvs mūsu valstij varētu būt tikai šķēpa mešanā vīriešiem. Šogad ļoti izcili rezultāti ir arī Mārim Urtānam lodes grūšanā, kurš pretendēja uz Eiropas labākā vieglatlēta godu jūnijā un līdzjutēju balsojumā visu laiku ir pirmajā trijniekā. Vēl jau Igors Sokolovs vesera mešanā, Staņislavs Olijars 110 m/b, septiņcīņniece Aiga Grabuste, sprinteris Ronalds Arājs, 800 m skrējējs Dmitrijs Miļkevičs un , protams, mūsu šķēpa metēji.

Sekosim līdzi Latvijas labāko vieglatlētu startam Eiropas čempionātā Barselonā un tāpat visiem pārējiem notikumiem šajā lieliskajā stadionā Montdžuikā! Rīta sesijas sacensības sāksies jau ap 11 pēc Latvijas laika ( daudz agrāk – soļošana un maratons), vakara cēliens ap septiņiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV