Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kļūst par velomaratona "Barona taka" Goda patronesi

Līga Ivanova, 23.07.2010. 10:37

Šodien, 23.jūlijā, Dundagā svinīgi noslēdzas 17 dienu garais velomaratons "Barona taka", kurā kopumā piedalījās 45 riteņbraucēji. Brauciens notiek jau sesto gadu pēc kārtas un tieši šogad tas iegūst īpašu vērtību, jo par "Barona takas" Goda patronesi kļūst bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Šodien plkst. 10:00 dalībnieki veic vēl pēdējo ceļa posmu - 30 km garo Dundagas velomaršrutu "Barona aplis", kura laikā būs iespēja apmeklēt Dundagas slavenākās vietas, ciemoties pie Krišjāņa Barona pēctečiem un cienāties ar Kurzemes dižraušiem un pūdeli. Pēc šī velomaršruta plkst. 17:00 "Barona takas" dalībnieki ar autobusu dodas atpakaļ uz mājām - Rīgu.

Katru gadu velomaratona pēdējā dienā ar īpašu dāvanu tiek apbalvots izturīgākais un aktīvākais dalībnieks, kurš veicis visu ceļa posmu nepārtraukti no Tartu līdz Dundagai. Šogad aptuveni 1000 km garo maršrutu no sākuma līdz beigām kopumā veica septiņi dalībnieki: Ilze Iesalniece, Ansis Zadiņš, Edgars Ričis, Egils Niedrupe, Betija Cīrule, Andris Romans un Aiga Paegle. Tā kā šogad īpaši karsto laika apstākļu dēļ velomaratons prasīja milzu spēku un izturību no visiem velobraucējiem, tad īpašā balva - 100 Ls Barona naudas zīme - tiek visiem septiņiem dalībniekiem kopā. Tomēr, lai vēl īpaši izceltu šo brašo velobraucēju veikumu, "Barona takas" organizatori katram no viņiem par piemiņu dāvina "Ūdens monētu".

"Barona takas" organizatori saka lielu un sirsnīgu paldies visiem velomaratona atbalstītājiem: Latvijas Radio 2, Olimpiskajai Solidaritātei, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas valsts mežiem, ,, BN "Kurši", Latvijas Olimpiešu klubam, Latvijas Dzelzceļam, RIMI, interneta karšu portālam www.kurtuesi.lv, piedzīvojumu parkam "Tarzāns", SIA "Milda KM", Hanzas Maiznīcai, Rīgas Skolēnu domei, Velokurjeram, kino pilsētiņai "Cinevilla", Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam, portālam www.draugiem.lv un "Burusportam".

Uz tikšanos nākamgad - "Barona takā" 2011!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV