Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Riteņbraukšanas mīļotāji no visas Latvijas jau 20. reizi vienosies kopīgā velopiedzīvojumā

Linda Anaite, 26.07.2010. 15:37

Šodien sākas reģistrācija jau 20. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam. kas notiks 5. septembrī Siguldā. Reģistrēties un ar sacensību noteikumiem iepazīties var: interneta mājas lapā www.velo.lv, "Veloserviss" (velo veikali „TREKS") veikalos visā Latvijā, kā arī Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži", Tukumā Ledus hallē un Smiltenes sporta centrā. Informāciju par dalību var iegūt arī Tūrisma informācijas centros visā Latvijā.

Iepriekšēja reģistrācija norisināsies līdz 2. septembrim plkst. 19.00. Dalības maksa ir mainīga, reģistrējoties ātrāk, tā ir ievērojami zemāka nekā pēdējās reģistrācijas nedēļās un sacensību dienā.

Tikai pirmās divas nedēļas no 26. jūlija līdz 8. augustam dalības maksa Vienības velobraucienā ir Ls 5 (vecumā no 12 – 18 gadiem un virs 60 gadiem) un Ls 8 (vecumā no 19 – 59 gadiem). Pēc tam tā pakāpeniski palielināsies pa nedēļām. Tiem, kuri reģistrāciju atliks uz sacensību dienu, maksa jau būs krietni augstāka – attiecīgi Ls 15 un Ls 20. Tādēļ visi velobraukšanas entuziasti aicināti izmantot iespēju un pieteikties savlaicīgi. (Detalizēta informācija par dalības maksu atrodama www.velo.lv.)

„2010. ir Vienības brauciena 20. jubilejas gads, tādēļ dalībniekus sagaida īpaša gaisotne un pārsteigumi. Ar velosipēdu braukt var ikviens un jebkurā vecumā. Šo gadu laikā cilvēki to ir sapratuši, ko pierāda fakts, ka riteņbraukšana kļūst aizvien populārāka un tās cienītāju skaits pieaug ar katru gadu. Esmu novērojis, ka cilvēki ar velosipēdu pārvietojas ne vien brīvdienās, bet arī ikdienā dodas uz darbu. Tādēļ arī mēs šogad, Vienības brauciena 20. jubilejas gadā, aicinām visus iedzīvotājus, kam velosipēds nav svešs, vienoties kopīgā „Tautas braucienā", kas ir lielisks velopiedzīvojums," uzsver sacensību organizators Igo Japiņš, „Igo Japiņa sporta aģentūras" direktors.

Sacensības notiks trīs distancēs: šosejas Sporta brauciens – 100 km, kalnu divriteņu (MTB) brauciens – 47 km, šosejas Tautas brauciens – 37 km. Par īpašiem kausiem sacentīsies visplašāk pārstāvētie uzņēmumu un iestāžu darba kolektīvi, kuplākās ģimenes un pašvaldības.

„Vienības velobrauciens ir kopīgi svētki! Tā ir lieliska iespēja vienu dienu pabūt kopā ar līdzīgi domājošajiem, tajā piedalās ģimenes un darba kolektīvi. Šogad īpaši aicinām braucienā piedalīties arī visas Latvijas pašvaldības. Kuplākā pašvaldība, tāpat kā kuplākā ģimene un plašāk pārstāvētais darba kolektīvs, iegūst īpašu kausu," stāsta I. Japiņš.

 

Par Vienības braucienu

Pirmo reizi velobraucēji no visas Latvijas – gan riteņbraukšanas cienītāji, gan profesionāli sportisti – kopīgā braucienā vienojās 1936. gadā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā. Latvijas riteņbraucēju vienības braucienu organizē „Igo Japiņa sporta aģentūra".

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena mērķis ir popularizēt un veicināt riteņbraukšanas sportu Latvijā, turpināt "Vienības brauciena" tradīcijas, iesaistīt velobraucienā iespējami daudz dažādu vecuma un dzimuma Latvijas iedzīvotājus, radīt tautas kopības sajūtu un veicināt veselīgu dzīvesveidu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV