Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vēl tikai pāris dienas līdz Pasaules čempionātam BMX

Ivo Lakučs, 26.07.2010. 21:36

Ok, riders, it's random gate, riders ready, watch the gate! Pēc šiem vārdiem trīs Māra Štromberga Aģentūras trenētie sportisti – Māris Štrombergs, Kristaps Vinters un Kristers Taims – uzsāks intriģējošu cīņu par pasaules čempiona titulu. Tā būs spriedze nedēļas garumā, jo no 26.jūlija līdz 1.augustam Dienvidāfrikas lielpilsētā Pītermaricburgā norisināsies BMX pasaules čempionāts. Kopā ar mūsu izcilajiem sportistiem šodien uz Dienvidāfriku devās arī viņu treneris Ivo Lakučs.

Vislielākā intriga šogad Elites klasē – Māris ir atgriezies un gatavs aizstāvēt savu 2008.gada pasaules čempiona titulu, kuru 2009.gada pasaules čempionātā viņam atņēma amerikānis Donijs Robinsons. Pēdējos divus gadus Māris pavadījis trenējoties Amerikā, gūstot neskaitāmas uzvaras un titulus, tomēr Pasaules čempionāts ir iespēja vēlreiz tikties ar sīvākajiem konkurentiem un revanšēties. "Esmu daudz domājis par PČ un nopietni gatavojies, tie nav paši svarīgākie mači uz doto mirkli, bet prestižākie gan, tāpēc esmu kaujas gatavībā parādīt savu labāko sniegumu," atzīst Māris.

Nedrīkst aizmirst arī Jauniešu un Junioru cīņas. Jauniešu grupā startēs divkārtējais Eiropas BMX Čempions jauniešiem Kristaps Vinters, bet juniors Kristers Taims, kurš šogad izcīnījis tiesības startēt pirmajās Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Singapūrā, centīsies pārsteigt visus Junioru grupā.

Kristaps Vinters: "Ir nācies daudz strādāt, lai varētu saviem vecākiem teikt, ka esmu gatavs Pasaules čempionātam un, lai viņi mani sūta cīņās, tāpēc ceru, ka smagais darbs treniņos būs bijis pietiekami smags, lai cīnītos par labiem rezultātiem."

Par saviem spēkiem pārliecināts ir arī Kristers Taims: "Cīņas solās būt nopietnas arī Junioru grupā, ļoti liela konkurence un mūsu grupas līmenis nebūt krasi neatšķiras no Elites, kur vienmēr kāds juniors ir trāpījis uz pjedestāla pasaules kausa posmos! Bet esmu fiziski gatavs, ja trasē nebūs kādi klupšanas akmeņu, tad viss būs kārtībā."

Sacensības vēl intriģējošākas gan pašiem sportistiem, gan arī līdzjutējiem, padara tas, ka pirmo reizi pasaules čempionāta trasei būs divi starta kalni, kas dod iespēju braukt divas pavisam dažādas trases. Treneris Ivo Lakučs uzskata, ka „BMX līmenis ir cēlies un šis būs pirmais Pasaules čempionāts, kas notiks pēc superkrosa standarta, kas padara šo sportu vēl vairāk neprognozējamu. No otras puses, pieredze šādās sacensībās ir, tāpēc tik jāturpina iesāktais. Domāju, labs darbiņš no UCI puses, kuri sper soli pa solītim attīstībā un arī pārējās klases padara daudz skatāmākas un interesantākas, protams, tikai pasaules līmeni sasniegušajiem sportistiem."

Pasaules BMX čempionāta programma īsumā:

· Ceturtdiena, 29.jūlijs. Pasaules čempionāts zēnu un meiteņu vecuma grupām no 5 līdz 13 gadiem.

· Piektdiena, 30.jūlijs. Pasaules čempionāts jauniešu (15-16g.v) un amatieru vecuma grupām līdz 30+ gadiem.

· Sestdiena, 31.jūlijs. Pasaules čempionāts Junioriem un Elitei.

· Svētdiena, 1.augusts. Pasaules čempionāts krūzeru klasēm, visām vecuma grupām.

Kaislīgākajiem Latvijas BMX faniem ir iespēja sekot Latvijas delegācijas jaunumiem vietnē bmxlatvia.com, kā arī tiešraidē internetā freecaster.tv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV