Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Svētdien notiks ceturtais Cēsu velomaratons

Oskars Fīrmanis, 03.08.2010. 15:57

Ceturtā Cēsu velomaratona organizētāji ir pabeiguši sacensību trases sagatavošanas darbus un ir gatavi jau šo svētdien, 8. augustā, uzņemt kalnu riteņbraukšanas festivāla „IV Cēsu velomaratons" dalībniekus – gan pieredzējušus sportistus, gan aktīvas ģimenes ar bērniem, gan, protams, kuplā skaitā tiek gaidīti arī līdzjutēji, jo arī tiem tiks organizētas sporta un izklaides aktivitātes. Kalnu divriteņu sacensību dalībnieki startēs 23 vai 60 km distancē, savukārt bērni mērosies spēkiem 400-1500 metru distancē.

„Es pats esmu aktīvs sacensību apmeklētājs, tāpēc, piedaloties dažādās sacensībās un sporta notikumos, esmu nonācis pie secinājuma, ka Latvijā ir daudz sacensību, bet tajās pietrūkst aktivitātes līdzjutējiem un bērniem. Organizējot Cēsu velomaratonu, lielu uzmanību pievēršam aktivitātēm, kas nav tieši saistītas ar piedalīšanos velosacensībās. Pēc manām domām, ir svarīgi, lai visai ģimenei, atbraucot uz Cēsu velomaratonu, būtu interesanti, ne tikai tētim vai mammai, kas tieši piedalās velomaratonā. Tāpēc esmu pievērsis uzmanību bērnu sacensībām un citādām atrakcijām uz vietas festivāla norises vietā. Apmeklējot Cēsu velomaratonu, līdzjutēji varēs piedalīties atrakcijās, nesteidzīgi pavadīt laiku kafejnīcā un, tā kā distance ir organizēta divos apļos, tad jau pēc pus distances redzēt savu atbalstāmo sniegumu un uzmundrināt viņus, lai tiem pietiek spēka tikt līdz finišam.

Paralēli cīņām velo trasē, esam izsludinājuši sacensības cilvēkiem, kuriem hobijs ir fotografēšana. Tie, iepriekš piesakoties, piedalās cīņā par speciālu IV Cēsu velomaratona piemiņas balvu, kuru saņems tas fotogrāfs, kuru dalībnieki balsošanā atzīs par veiksmīgāko. Tātad šis cilvēks saņems divas balvas - dalībnieku atzinību un īpašu piemiņas balvu no Cēsu velomaratona organizatoriem," uzsver Māris Krūze, pasākuma organizators.

IV Cēsu velomaratona organizatori aicina visus foto un video cienītājus pieteikties par oficiālajiem pasākuma foto un video reportieriem. Visi foto un video sižeti tiks nodoti sabiedrības balsošanai velomaratona mājas lapā cesuvelo.lv. Labākie katrā kategorijā (foto un video) saņems īpašo Cēsu velomaratona atzinības kausu.

Par festivāla norises vietu (starts/finišs) ir izvēlēta mototrases Ezerkalni teritorija. Kalnu divriteņu festivāla sacensības tiks atklātas pulksten 11.00 ar Limpo braucienu bērniem vecumā līdz 10 gadiem (ieskaitot). Savukārt pamata distancei (60 km) starts tiks dots 12:00, bet 12:40 startēs draugiem.lv brauciena (23 km) dalībnieki.

Sacensību balvu fonds ir Ls 1500. Balvas tiks pasniegtas 1.- 3. vietas ieguvējiem visās vecuma grupās. Ar īpašām naudas balvām tiks apbalvoti 1.- 6. vietas ieguvēji absolūtajā vecuma grupā vīriešiem un 1.-3. vietas ieguvējas absolūtajā vērtējumā sievietēm. Pirmās vietas ieguvējs papildus savā vecuma grupā nopelnītajām balvām saņems 100 Ls naudas prēmiju. Sacensību noslēgumā tiks sveikta arī labākā 60 km distancē startējusī komanda. Pārējie dalībnieki piedalīsies loterijā, kurā būs iespēja ikvienam dalībniekam tikt pie savas balvas.

Pieteikties sacensībām var līdz pat pasākuma norises dienai, aizpildot reģistrācijas anketu mājas lapā www.cesuvelo.lv un samaksājot dalības maksu vai apmeklējot veikalus Gandrs un Eži. Reģistrēties sacensībām varēs arī sacensību norises vietā 8. augustā no pulksten 9.00.
Interneta mājas lapā ir pieejama arī detalizētāka informācija par šo kalnu divriteņu festivālu, sacensību disciplīnām, plānotajām papildu aktivitātēm, kā arī iespējams apskatīt datus par jau reģistrētajiem dalībniekiem un iepriekšējo gadu pasākumu norises foto.

Par atrakcijām bērniem pasākumā rūpēsies www.teambuilding.lv radošais kolektīvs. Savukārt līdzjutēji varēs izmēģināt savus spēkus dažādos veiklības uzdevumos un atrakcijās sacensību norises vietā.

Papildu informācija:

Māris Krūze,
IV Cēsu velomaratona organizators
teambuildig.lv
Tel.: 29135679
www.cesuvelo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV