Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Barons/LMT” cīnās līdz pēdējam elpas vilcienam

Gatis Kreceris, 02.05.2007. 08:20 | komentāri (3)

Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas ceturtajā spēlē uzvaru pār „ASK Rīga” basketbolistiem ar 80:78 izcīnīja „Barons/LMT” komanda. Par mača varoni kļuva Mārtiņš Skirmants, kurš 3,8 sekundes līdz spēles beigām iemeta trīspunktnieku, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā 2:2.
„Barons/LMT” cīnās līdz pēdējam elpas vilcienam

Galerijas:

Maču abas komandas iesāka visai mazrezultatīvi. Līdz ceturtdaļas vidum tikai 2 spēlētāji bija guvuši punktus, „baroniem” 7 „acis” iemeta Gulbis, savukārt „armijniekiem” piecas Andrukaitis. Labi laukuma abos galos cīnījās Ceraničs, taču uzbrukumā serbam pagalam neveicās ar metieniem, grozam secen lidoja bumbas pat no ļoti izdevīgām pozīcijām. Pirmās desmitminūtes otrajā pusē cīņa ritēja līdzīgi, pateicoties Valtera precizitātei no tālās distances (realizēti 3 trīspunktnieki) „armijnieki” ceturtdaļu noslēdza ar minimālu deficītu, 20:19.

Otrās ceturtdaļas pirmos 2 punktus guva Buškevics, tādejādi izvirzot savu komandu vadībā, taču laukuma otrā galā ar to pašu atbildēja Skirmants un atkal +1 „baroniem”. Turpinājumā uzbrukumā veiksmīgi darbojās Bērziņš un Roulands, kuri pa abiem savai komandai pēc kārtas guva 13 punktus, kā rezultātā tika panākts līdz šim lielākais pārsvars spēlē + 8, 39:31. Puslaika atlikušajā laikā pateicoties Miladža centieniem „armijnieki” 2 punktus atspēlēja, tomēr pirms trešās desmitminūtes 6 punktu pārsvars piederēja „Barons/LMT” basketbolistiem, 44:38.

Otrā puslaika pirmos punktus ar „slam dunk” guva Miladžs. Pēc šā bumbas treiciena grozā no augšas „armijnieki” sāka spēlēt krietni veiksmīgāk un pamazām samazināja „baronu” pārsvaru, līdz Babrausks pēc 2+1 panāca jau neizšķirtu, 48:48. Arī cīņas turpinājumā laukumā labāk izskatījās „armijnieki”. Andrukaitis īsā laikā iemeta divus „trijniekus”, tādejādi savai komandai panākot + 8, pēc kā Gundars Vētra bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc apspriedes laukuma malā līdera lomu „baroniem” uzņēmās Roulends, kurš nepievīla un guva 5 punktus pēc kārtas savai komandai. Rezultāts pēc aizvadītām 30 minūtēm bija 66:62 „armijnieku” labā.

Ceturtās ceturtdaļas pirmos 4 punktus guva „Barons/LMT” komandas spēlētāji, tādejādi panākot neizšķirtu 66:66, taču nākamos 6 punktus guva „armijnieki” un atkal – 6 „baroniem”. Mača beigas izvērtās ļoti interesantas, kā tas bija abu komandu iepriekšējās trijās spēlēs. Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc viena Bragsa precīza soda metiena rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu, 73:73. Spēles turpinājumā Skirmants izvirzīja vadībā „baronus”, taču 50 sekundes līdz ceturtdaļas beigām trīspunktnieku realizēja Andrukaitis un atkal viena punkta pārsvars „ASK Rīga” spēlētājiem, 76:75. Atlikušajā laikā vēl pa reizei precīzi bija Šķēle un Miladžs, bet ar to spēlē nebeidzās. 3,8 sekundes līdz cīņas beigām savu pirmo „trijnieku” sezonā netraucēts iemeta Skirmants un + 2 „Barons/LMT”. Pēdējais metiens ko izpildīja Sandis Valters apmēram no 9 metriem nebija precīzs, līdz ar to sērijā rezultāts atkal kļuva neizšķirts 2:2. Spēles beigu rezultāts 80:78.

„Barons/LMT” – „ASK Rīga” 80:78 (20:19, 24:19, 18:28, 18:12)

Barons: Roulends 21, Bērziņš 17, Gulbis 16, Šķēle 13, Skirmants 11, Kravčenko 2.

ASK: Andrukaitis 22, Valters 16, Miladžs 13, Bragss 13, Babrausks 5, Buškevics 4, Vecvagars 4, Viļums1 .

Izšķirošo piekto spēli abas komandas aizvadīs piektdien 4. maijā 20:00 „Arēnā Rīga”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV