Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Uz Pasaules jaunatnes I Olimpiskajām spēlēm Singapūrā dosies Latvijas Jaunatnes olimpiskā delegācija

Ilze Āķe - Vīksne, 10.08.2010. 11:51

Šo trešdien, 11.augustā, uz Pasaules jaunatnes I Olimpiskajām spēlēm Singapūrā dosies Latvijas Jaunatnes olimpiskā delegācija 11 sportistu sastāvā.
Uz Pasaules jaunatnes I Olimpiskajām spēlēm Singapūrā dosies Latvijas Jaunatnes olimpiskā delegācija

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risināsies no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāvēs 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Komandu veido peldētāji Gabriela Ņikitina un Pāvels Gribovskis ar treneri Vladimiru Maslovski, riteņbraucēji Lija Laizāne, Kristers Taims, Aleksandrs Kurbatskis un Andris Vosekalns ar treneriem Jāni Veidi un Normundu Taimu, airētāja Elza Gulbe ar treneri Elitu Krūmiņu, pieccīņniece Sindija Roga ar treneri Juri Krastiņu, šķēpa metējs Intars Išejevs ar treneri Guntaru Marksu, burātājs Ronalds Kaups ar treneri Jāni Jēkabsonu un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs ar treneri Aleksandru Žerebkovu. Komandai līdzi brauks ārste Līga Cīrule, badmintona tiesnesis Gunārs Lūsveris un delegācijas vadītājs Dinārs Doršs.

Latvijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas parādē būs riteņbraukšanas komandas dalībnieks Kristers Taims, kurš startē BMX disciplīnā. Taims ir guvis atzīstamus panākumus dažādās vecuma grupās, kļūdams par Eiropas čempionu BMX. Arī šosezon viņš demonstrējis labu sniegumu BMX trasēs, izcīnīja 7.vietu Pasaules junioru čempionātā (31.07.2010.).

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka Pasaules jaunatnes Olimpiskās spēles, tāpat kā lielās olimpiskās spēles, notiks reizi četros gados: "Jauniešiem, kuri trešdien dodas uz Singapūru, ir paveicies, jo uz dalību šādās sacensībās var pretendēt tikai vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Turklāt šiem jauniešiem ir iespēja startēt PIRMAJĀS Pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs, kas uzliek papildus pienākumus un atbildību."

Īpatnēja vērtējuma sistēma jaunatnes Olimpiskajās spēlēs būs riteņbraukšanā, kur par godalgām sportisti sacentīsies nevis atsevišķās disciplīnās, bet gan disciplīnu summā, sacenšoties gan šosejā, gan kalnu riteņbraukšanā (MTB) un BMX.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvienoja valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA "Latvijas Mobilais Telefons", a/s "Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s "Swedbank" un a/s "Latvijas Gāze".

Singapūrā startēs 3600 jaunie sportisti, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāviu, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiāde 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Sīkāka informācija par delegāciju http://osagentura.lv/singapura/

Lūgums ievērot, ka Latvijai ar Singapūru ir 5 stundu laika starpība, kad Latvijā ir 12:00, Singapūrā - 17:00.

Foto: Juris Bērziņš-Soms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV