Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Juniori sāk gatavošanos sezonai

Māris Gorbunovs, 12.08.2010. 12:13

No 2. līdz 4. septembrim „Volvo Sporta Centrs" ledus hallē norisināsies ikgadējais 6. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs. Turnīrā piedalīsies Latvijas, Baltkrievijas, Dānijas U-20 komandas, kā arī Krievijas U-18 izlase.Ar šo turnīru mūsu juniori sāks sezonu un gatavošanās posmus pasaules čempionātam.

Šobrīd ir zināms, ka pirms junioru pasaules čempionāta no 14.-18. novembrim Kopenhāgenā notiks 6 valstu turnīrs ar Latvijas, Somijas, Dānijas, Baltkrievijas, Austrijas U-20 un Krievijas U-18 izlašu līdzdalību. Tās būs mūsu komandas pārbaudes spēles pirms gaidāmā I divīzijas pasaules čempionāta, kas norisināsies no 13.-19. decembrim Bobruijskā. Latvijas junioru izlase spēlēs A grupā, kopā ar Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas, Japānas un Lielbritānijas izlasēm. Mūsu komanda centīsies atkārtot divu gadu panākumu, izcīnīt vietu augstākajā divīzijā.

Arī Latvijas U-18 jauniešu izlase pamazām sāks gatavošanos jaunajai sezonai. Tiek plānotas trīs pārbaudes spēles ar vienaudžiem no Baltkrievijas. Šobrīd pārbaudes spēļu norises laiki vēl tiek saskaņoti. Bez tam mūsu jauniešu komandai novembrī un februārī ir plānotas vairākas pārbaudes spēles ar Zviedrijas un Čehijas klubu jauniešu komandām pirms sezonas galvenā starta pasaules čempionāta. Atgādinām, ka no 10.-16. aprīlim I divīzijas čempionāts norisināsies Rīgā. Mūsu jauniešu izlase spēlēs vienā grupā ar Ungārijas, Japānas, Kazahstānas, Lielbritānijas un Itālijas izlasēm. Tā ir vienreizēja iespēja mūsu skatītāju priekša izcīnīt kāroto vietu uz augstāko divīziju. Tāpēc, mūsu jaunajiem hokejistiem pilnas tribīnes un skatītāju atbalsts Arēnā Rīga būs ļoti nepieciešams.

Uz doto brīdi ir zināms, ka Latvijas valstsvienība hokejā 25. un 26. aprīlī aizvadīs mājas pārbaudes spēles ar Norvēģijas valstsvienību. Šobrīd notiek sarunas ar Baltkrievijas, Slovākijas un Francijas Hokeja federācijām par pārbaudes spēļu rīkošanu pirms pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas no 29. aprīļa līdz 15. maijam norisināsies Slovāku pilsētās Bratislavā un Košicē. Latvijas valstsvienība spēlēs D grupā ar Somijas, Čehijas un Dānijas valstsvienībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV