Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Norisināsies starptautisks velobrauciens Carnikava – Hēdemēste

Marika Grasmane, 13.08.2010. 09:56

Lai popularizētu un iepazītos ar Latvijas – Igaunijas kopprojekta "Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas Jūras reģionā" („Beach Hopping") rezultātā izveidoto pludmales infrastruktūru, no 18. – 20.augustam norisināsies starptautisks velobrauciens Carnikava (Latvija) – Hādemeste (Igaunija), kura laikā tā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Carnikavas, Saulkrastu, Salacgrīvas, Audru un Hēdemēstes pašvaldībās izveidotajiem pludmales objektiem.
Norisināsies starptautisks velobrauciens Carnikava – Hēdemēste

Velobrauciens sāksies trešdien, 18.augustā, Carnikavas novadā Garciemā, kur plkst.9:30 paredzēta dalībnieku reģistrācija. Plkst.10:30 plānota jaunizveidotās pludmales infrastruktūras apskate Carnikavā. Savukārt plkst.11:00 tiks dots velobrauciena oficiālais starts, lai tālāk dotos uz Saulkrastiem, kur plkst.12:30 velobrauciena dalībnieki varēs iepazīties ar unikālo Saulkrastu Velosipēdu muzeju un plkst. 14:00 notiks rekonstruētās tualetes ēkas pie peldvietas „Centrs" atklāšana.

Ceturtdien, 19.augustā velobrauciens turpināsies, un tā dalībnieki plkst. 13:00 iepazīsies ar Salacgrīvu, plkst.15:00 plāno ierasties Ainažos un plkst.16:00, jau Igaunijas teritorijā, netālu no Pērnavas, balto smilšu ciematā Kabli notiks izveidotās infrastruktūras prezentācija.

Savukārt piektdien, 20. augustā velobrauciens izies finiša taisnē, un plkst. 10:30 tā dalībnieki paredzējuši būt Pērnavā. No 12:00 līdz 15:00 plānots viesoties Gurķu festivālā Voistē un brauciens noslēgsies plkst.15:00 Hēdemēstē, kur notiks iepazīstināšana ar jaunizveidotajiem pludmales infrastruktūras objektiem.

Plānots, ka velobrauciena dalībnieki kopumā nobrauks 200 km.

Projekta „Beach Hopping" ietvaros līdzekļi tika ieguldīti pludmales infrastruktūras uzlabošanā, glābšanas dienestu attīstībā, izglītojošos pasākumos par drošību pludmalē un tūrisma mārketinga pasākumos, ar nolūku reklamēt projekta teritoriju kā vienotu tūrisma galamērķi. Nozīmīga projekta sastāvdaļa ir arī savstarpējā pieredzes nodošana kaimiņu pašvaldībām.

„Beidzot īstenots projekts, kura ieviešana dos patiesu ieguldījumu, lai ikviens var droši atpūsties Jūrmalas, Carnikavas, Saulkrastu, Salacgrīvas, Audru un Hēdemēstes pludmalēs. Tā ir noteikta virzība, lai šīs vietas iegūtu Starptautisko Zilā Karoga sertifikātu kategorijā „pludmales"", uzsver viens no projekta dalībniekiem, Saulkrastu novada domes tūrisma eksperts Gatis Liepiņš.

Projekta īstenošanas laikā Jūrmalā tika apmācīti 18 glābēji un skolās novadīti 34 izglītojoši semināri bērniem par drošību uz ūdens, savukārt Salacgrīvā apmācīti glābēji un iegādāts inventārs.

Carnikavas novadā šogad uzsākti projektēšanas darbi Lilastē, lai nodrošinātu ūdensapgādi un kanalizācijas notekūdeņu savākšanu stāvlaukumam Ziemeļu ielā 28. Nākotnē kopā ar dažiem sabiedriskajiem objektiem ir paredzēts uzcelt glābšanas staciju.

Saulkrastos ir izbūvēts pludmales novērošanas tornis, darbojas glābšanas dienests un nodrošināta tā tehniskā bāze. Pabeigta Saulkrastu peldvietas "Centrs" tualetes rekonstrukcija Ainažu ielā 13B.

Audru peldvietas teritorijā izbūvēts bruģēts gājēju celiņš ar apgaismojumu, uzbūvēta koka inventāra glabātuve apgāztas laivas formā, bērnu spēļu laukums, soliņi, pārģērbšanās kabīnes, izvietotas tualetes. Apkārtnē iekārtots piedzīvojumu parks ar trasi, kurā jāpārvar šķēršļi vairāku metru augstumā virs zemes.

Par velo braucienu tuvāka informācija – Dana Spulle,mob.tālr.26361325, e-pasts: dana.spulle@ezi.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV