Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tiks izstrādāta jauna gatavošanās sistēma pirms pasaules čempionātiem

Māris Gorbunovs, 17.08.2010. 09:53

No 23. līdz 26. augustam Kanādas pilsētā Toronto norisināsies pasaules hokeja samits. Lai pārrunātu Latvijas hokeja attīstību starptautiskā vidē samitu apmeklēs Latvijas Hokeja Federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans un ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Samitā tiks apspriests sadarbības attīstīšana starp Starptautisko Hokeja Federāciju (IIHF) Nacionālo Hokeja Līgu (NHL), zemākajām Ziemeļamerikas līgām un Kontinentālo Hokeja Līgu (KHL), tiks vērtēts Olimpiskais hokeja turnīrs Vankūverā, kā arī daudzi citi ar hokeja attīstīšanu saistīti jautājumi (Sīkāk skat. www.worldhockeysummit.com).

LHF delegācijas galvenais mērķis ir pārrunāt ar citu valstu federāciju vadītājiem jauno starptautisko pārbaužu spēļu projektu, kur aktīvi ir iesaistījies LHF prezidents Kirovs Lipmans, kurš ir arī viens no iniciatīvas dalībniekiem. Šis projekts ietver, jau laicīgi izstrādātu pārbaužu spēļu kalendāru pavasarī pirms pasaules čempionāta. Jaunajā Eiropas hokeja gatavošanās sistēmā piedalīsies 10 labākās Eiropas komandas pēc IIHF ranga. Tā būs lieliska iespēja Latvijas hokeja izlases kandidātiem labi sagatavoties pirms pasaules čempionātiem. Līdz ar to Latvijas izlasei būs garantētas augstas raudzes pārbaudes spēles ar Eiropas TOP komandām jau no aprīļa sākuma.

Šo Eiropas hokeja elites komandu pirms čempionāta sagatavošanās projektu ir paredzēts parakstīt šī gada septembrī. Vienotais sistematizētais grafiks tiks izveidots vairākus gadus uz priekšu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV