Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas sportistu trešās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 17.08.2010. 10:33

Otrdien, 17.augustā, uz starta līnijas Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā izgāja pieci Latvijas komandas sportisti.
Latvijas sportistu trešās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Kā pirmā startēja Latvijas riteņbraucēja Lija Laizāne, bet nedaudz vēlāk Andris Vosekalns. Abi jaunieši piedalījās kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās.

MTB 15,5 kilometru distancē Laizāne finišēja 12.vietā 31 sportistes konkurencē, iegūstot Latvijai 34 punktus, bet Vosekalns MTB 21,7 kilometru distancē ierindojās 21.vietā 32 sportistu konkurencē (72 punkti).

32 valsts komandu konkurencē Latvija pēc pirmās dienas rezultātiem ieņem 20.vietu. Riteņbraukšanas kopvērtējuma summā pagaidām pārliecinoši spēcīgākā ir Itālijas jaunā riteņbraucēju komanda, kurai seko Kolumbijas un Polijas riteņbraucēji.

Jaunatnes olimpiskajās spēlēs riteņbraukšanā ir nestandarta vērtējuma sistēma, kur par godalgām sportisti sacenšas nevis atsevišķās disciplīnās, bet gan disciplīnu summā, sacenšoties gan šosejā, gan kalnu riteņbraukšanā (MTB) un BMX. Spēcīgāko valsts komandu noteiks sportistu individuālo rezultātu punktu summa.

Lijai Laizānei būs jāstartē ar visu triju veidu divriteņiem – ierastajiem MTB un šosejas (2,5 km individuālais starts), kā arī ar jaunapgūto BMX. Savukārt Andris Vosekalns savu rezultātu papildinās ar grupas braucienu šosejā jauniešiem.

Savukārt Latvijas airētāja Elza Gulbe kvalificējās Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu fināla sacensībām 1000 metru distancē airēšanas vieniniekiem. Gulbe pusfināla sacensībās savā braucienā ierindojās 3.vietā, finišējot pēc trīs minūtēm un 56,85 sekundēm.

Pēc finiša Gulbe bija apmierināta ar paveikto distancē un teica: „Finālā iekļūt viegli nebija, konkurentes mina uz papēžiem. Labi, ka man iepriekš bija iespēja startēt arī gandarījuma braucienā, jo tā varēju labāk pierast pie laivas un ūdens. Šeit visiem ir vienādi nosacījumi, jo nevienai sportistei nav iespēja startēt ar savu laivu, inventāru izsniedz sacensību organizētāji. Bet rītdien airēšu no visa spēka, apzinot, ka konkurence ir nopietna."

Augusta sākumā Gulbe, būdama pāris gadus jaunāka par konkurentēm, izcīnīja 5.vietu pasaules junioru čempionātā.

Latvijas peldētājs Pāvels Gribovskis 50 metru brīvā stila peldējumā ieņēma 12.vietu 52 dalībnieku konkurencē (23,66) un finālam nekvalificējās.

Savukārt burātājs Ronalds Kaups vindsērfingā ar Techno 293 vējdēli pēc pirmās dienas diviem braucieniem kopsummā ieņem 11.vietu 21 burātāja konkurencē.

Kā informējas Kaupa treneris Jānis Jēkabsons pēc pirmā brauciena Ronalds ieņēma 9.vietu, bet otrajā braucienā izvēlējās kļūdainu braukšanas taktiku un palika piecpadsmitais: „Mūsu mērķis ir iekļūt pirmajā desmitniekā. Šodien redzējām, ka konkurenti ir labi sagatavoti un spēcīgi, būs jāpacīnās. Rezultāti visiem vēl var mainīties, jo šodien bija pirmā starta diena no septiņām, kopumā jāstartē 16 braucienos."

Trešdien – 18.augustā, Jaunatnes Olimpisko spēļu sacensībās startēs Latvijas airētāja Elza Gulbe, šķēpa metējs Intars Išejevs, riteņbraucējs Aleksandrs Kurbatskis, peldētājs Pāvels Gribovskis un komandas burātājs Ronalds Kaups.

No Latvijas sportistiem kā pirmais pulksten 4:00 pēc Latvijas laika dalību šķēpa mešanas kvalifikācijas sacensībās uzsāks Intars Išejevs.

Pēc tam pulksten 5:00 riteņbraucējs Aleksandrs Kurbatskis savu sniegumu sāks ar individuālo braucienu šosejā jauniešiem, bet Elza Gulbe cīnīsies finālsacensībās 1000 metru distancē airēšanas vieniniekiem.

No pulksten 6:00 – 11:00 burātājs Ronalds Kaups startēs otrās dienas sacensībās vindsērfinga Techno 293 klasē jauniešiem. Paredzēti divi braucieni.

Savukārt pulksten 4:39 peldētājs Pāvels Gribovskis piedalīsies 50 metru tauriņstila peldējumā, pusfināli peldējumam sāksies tās pašas dienas pulksten 14:24.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risināsies no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāvēs 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvienoja valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startēs 3600 jaunie sportisti, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiāde 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Foto: Raitis Puriņš/ žurnāls "SPORTS"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV