Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noslēdzies lielākais ikgadējais atklātais amatieru turnīrs pludmales volejbolā

Аleksandrs Sautins, 18.08.2010. 15:05

Pagājušajās brīvdienās noslēdzās 6.ikgadējais atklātais amatieru turnīrs pludmales volejbolā "Dzintari Open 2010". Šogad šīs amatieru vidū plašākās sacensības notika 2 posmos: 31.jūlijā spēkiem mērojās iesācēji (B Divīzija), savukārt 14.augustā meistarībā sacentās pieredzējušie spēlētāji (A Divīzija). Kopā abos turnīra posmos piedalījās 70 komandas, to skaitā arī viesi no Krievijas, Lietuvas un Somijas.
Noslēdzies lielākais ikgadējais atklātais amatieru turnīrs pludmales volejbolā

Tāpat kā iepriekšējos gados, turnīrs notika Jūrmalā, Dzintaros, netālu no Dzintaru koncertzāles esošajā pludmales daļā, kuru uztur pienācīgā kārtībā kafejnīcas "Polārais Ezis" īpašnieki – šīs iestādes darbnieki paši no sirds aizraujas ar pludmales volejbolu, tādēļ teritorijā iekārtoti jau 5 spēles laukumi.

31.jūlijā par uzvaru cīnījās turnīra B Divīzija (iesācēji un vidēja līmeņa spēlētāji). Šajā posmā piedalījās 43 komandas, tajā skaitā: 17 vīriešu, 8 sieviešu, 12 jauktās un 6 senioru komandas. Jāpiezīmē, ka šogad pirmo reizi turnīra vēsturē spēlētājiem, kas vecāki par 40 gadiem, tika izveidota atsevišķa senioru nominācija.

Spēles sākās 10 no rīta un turpinājās līdz vēlam vakaram. Ap pulksten 21 tika noteikti uzvarētāji visās četrās B Divīzijas nominācijās:

Vīrieši
1. Filkuls
2. Rona
3. KasJančuks

Sievietes
1. Two Oceans
2. Raisins
3. Zelta Vārpa Ladies

Jauktās (sieviete + vīrietis)
1. Paeglēni
2. Sir Edward's Mix
3. MIFF

Seniori (vecāki par 40 gadiem)
1. Vikingi
2. JuSa
3. Medoff Seniors
Jau labi zināms, ka "Dzintari Open 2010" ir ne tikai aizraujošs turnīrs, bet arī svētki visai ģimenei. Kompānija "Ūdensklubs" visus, kas to vēlējās, aicināja uz ūdenslēpošanu, veikbordu un izmēģināt divvietīgu piepūšamu balonu. Savukārt, kamēr vecāki izmēģināja spēkus volejbola laukumos, bērniem laiku kavēja privātā bērnudārza "Aivija" draudzīgās audzinātājas.
"Mani divi mazie razbainieki ir ļoti aktīvi un prasa nemitīgu uzraudzību. Taču, kad viņi nonāca gādīgo "Aivijas" audzinātāju rokās, bija gluži kā samainīti – viņi kopā kaut ko zīmēja, mētāja grozā bumbu, vilka virvi un vēl visu ko. Un pēc tam skrēja pie manis un aizgūtnēm stāstīja savus iespaidus. Taču jau pēc dažām minūtēm metās atpakaļ pie audzinātājām – tur bija interesantāk," ar smaidu stāsta "Bio2You" komandas dalībnieks Raimonds Kavieris.

Pēc divām nedēļām, 14.augustā, notika otrais turnīra "Dzintari Open 2010" posms. Tajā piedalījās pieredzējušie volejbolisti no A Divīzijas – kopā 27 komandas. Taču arī daži spēlētāji no B Divīzijas vēlējās izmēģināt savus spēkus un pieteicās spēcīgāko spēlētāju posmam. Un jāpiebilst, ka atsevišķas iesācēju komandas izrādīja ļoti sportisku garu un ieguva visai cienījamas vietas.

Pēc volejbola batāliju pilnas dienas notika A Divīzijas uzvarētāju apbalvošana, godalgotās vietas ieguva sekojošas komandas:

Vīrieši
1. Resnie Putni
2. Swatch
3. Brooklyn Team

Sievietes
1. Zelta Vārpa Ladies
2. Two Oceans
3. Fonte Tavina

Jauktās (sieviete + vīrietis)
1. Zelta Vārpa Mix
2. Jelgava
3. Bahcha

Seniori (vecāki par 40 gadiem)
1. Octopus
2. Aparāts
3. Ozols (Lietuva)

Šajā gadā kopējais komandu skaits bija mazāks kā pērn – 70 pret 86. Taču acīmredzami pieaudzis spēlētāju prasmes līmenis.
"Vairākas spēles bija īsta turnīra nagla. Man ļoti patika B Divīzijas finālspēle, kurā komandai "Filkuls" izdevās pieveikt diezgan spēcīgo komandu "Rona" – viens no tās spēlētājiem ir aptuveni 2 metrus garš un spēlē zāles volejbola jauniešu elitē," stāstīja turnīra galvenais tiesnesis Iļja Miņins.

A Divīzijā, ieguldot ne mazumu spēka un enerģijas, divi jauni puiši no komandas ar jautru nosaukumu "Resnie Putni" nokļuva finālā, play-off izsitot ne vienu vien spēcīgu komandu, kura bija pretendējusi uz godalgotām vietām. Kā arī finālā ar rezultātu 2:1 izrāva uzvaru no turnīra favorītiem – brāļiem Baložiem, kuri spēlēja komandā "Swatch".

Pārsteidza arī meitenes. Aizrautīgā pludmales volejboliste Marina Aleksejeva piedalījās vairākās nominācijās, spēlējot komandās ar nosaukumu "Zelta Vārpa". В Divīzijā viņas komanda ieņēma 3.vietu sieviešu nominācijā, savukārt A Divīzijā viņa divas reizes nokļuva uzvarētāju godā – gan sieviešu, gan jaukto komandu vidū.

Visi dalībnieki un līdzjutēji ievēroja oriģinālās balvas un medaļas, kuras īpaši šim turnīram bija izgatavojuši meistari no uzņēmuma "Adamants". Tie ir autordarbi, kuru tapšanā izmantota galvenā Jūrmalas rota – dzintars. Savukārt zīmola "Swatch" oficiālais izplatītājs Latvijā – kompānija "TimeOn!" uzvarētājiem bija sagādājusi jaunos rokaspulksteņu modeļus. Pludmales apģērbu un aksesuāru veikalu tīkls "Tropicana" pasniedza uzvarētājiem balvas no sava vasaras un rudens sezonas preču piedāvājuma. Viesnīca "Elefant" par godu savai dzimšanas dienai piedāvāja uzvarētājiem iespēju bez maksas novērtēt šīs viesnīcas ērtības un viesmīlību, bet tradicionālais turnīra partneris – kompānija "Mobil Plus ADV" nodrošināja spēlētājus ar Itālijas Alpu minerālūdeni "Fonte Tavina", kā arī vērtīgām balvām.

"Dzintari Open 2010" organizēja reklāmas aģentūra "Leone" sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas Domi. Turnīru atbalstīja: Celtniecības Plēvju Centrs, pludmales apģērbu un aksesuāru veikalu tīkls "Tropicana", pulksteņu ražotājs "Swatch", zīmoli "Two Oceans", "Sir Edward's", "Medoff", "Мърная", minerālūdens "Fonte Tavina", viesnīca "Elefant", profesionālu volejbola bumbu ražotājs "Mikasa", privātais bērnudārzs "Aivija", dzintara suvenīru un interjera priekšmetu ražotājs "Adamants", sporta uztura izplatītājs "Veselības Pasaule", iepakojuma ražotājs "BaltWarrant", ekoloģiski tīru smiltsērkšķu produktu ražotājs "Bio2You", kafejnīca "Polārais Ezis" un citi. Informatīvo atbalstu sniedza ziņu portāli Delfi.lv, Sportacentrs.lv, Diena.lv, Novonews.lv, Easyget.lv, Apollo.lv, kā arī avīzes "Telegraf", "Čas", "Vesti segodna" un žurnāls "Sports".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV