Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Maršrutu Rīga – Tallina ar velosipēdu plāno veikt četrās stundās

Krišjānis Jansons–Ratiniks, 19.08.2010. 11:10

Laikā, kad benzīna cenas tikai aug, bet veselīgs dzīvesveids kļūst arvien aktuālāks, ielās parādās arvien vairāk velosipēdistu. Aizbraukt no mājām uz darbu, uz veikalu vai ciemos – pavisam vienkārši. Bet kā ar garākiem gabaliem? Izrādās arī tas nav neiespējami.

Lai to pierādītu, šonedēļ, 19. augustā tiks veikts mēģinājums aizbraukt no Rīgas uz Tallinu ar velosipēdu 4 stundās – tikai nedaudz ilgāk kā ar automašīnu. Pasākumā piedalīsies divi dalībnieki, „Hawaii express" komandas velosportisti. Brauciens sāksies pie Rīgas pilsētas robežas un beigsies pie Tallinas robežas un kopējais attālums ir apmēram 300 kilometri.

„Mēs to definējam kā interesantu pasākumu – tās nav sacenības, nav nolikuma ir tikai traka ideja," stāsta viens no dalībniekiem Krišjānis Jansons – Ratiniks. Lai tas izdotos, sportistiem palīdzēs kravas auto, kas mēros to pašu attālumu un radīs velobraucējiem aizvēju, lai būtu iespēja noturēt vidējo ātrumu ap 75km/h. Braucamie būs īpaši pielāgoti MTB tipa velosipēdi.

„Mērķis – pierādīt, ka velosipēds ir konkurētspējīgs transportlīdzeklis arī garās distancēs. Pierādīt, ka ar velosipedu ir iespējams aizbraukt no Rīgas uz Tallinu 4 stundās," stāsta Krišjānis Jansons-Ratiniks.

Dalībnieki:
„Hawaii express" komandas sportisti Krišjānis Jansons–Ratiniks un Nauris Selga.

Starts:
19. augustā plkst. 6.00 pie Rīgas robežas uz Ērgļu šosejas (Ulbrokā).

Finišs:
Apmēram pēc 4 stundām pie Tallinas robežas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV