Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas sportistu piektās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 19.08.2010. 16:52

Ceturtdien, 19.augustā, Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu piektajā sacensību dienā startēja trīs Latvijas jaunie sportisti - peldētāja Gabriela Ņikitina un riteņbraucēji Lija Laizāne un Kristers Taims.
Latvijas sportistu piektās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

BMX riteņbraucējs Kristers Taims spēja kvalificēties finālam un spraigā cīņā izcīnīja 6.vietu Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu finālbraucienā.

Finālā Latvijas sportists finišēja pēc 32,329 sekundēm, par 1,364 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja kolumbieša Davida Okendo. Taims BMX sacensībās nopelnīja 35 punktus.

Pēc sacensībām Taims pastāstīja, ka pēdējie trīs braucieni bijuši ļoti grūti lielā karstumā dēļ: „Man liekas, ka tā bija viena no manām grūtākajām sacensībām. Finālā sākums bija normāls, pirmā virāža normāla, pēc tam nedaudz kļūdījos trešajā taisnē. Bet kopumā ņemot esmu apmierināts, jo mērķi sasniedzu un finālā startēju. Tagad jāsāk gatavoties svētdienas šosejas gonkai. Man tas ir kaut kas jauns un interesants. Ziemā mēs trenējāmies šosejā, pāris sacensībās Latvijā esmu piedalījies. Gan jau būs normāli un turiet īkšķus!"

Meiteņu konkurencē BMX sacensībās Lija Laizāne ceturtdaļfināla grupā finišēja septītā astoņu dalībnieču konkurencē un nākamajā kārtā netika. Laizāne Latvijas izlasei nopelnīja 40 punktus.

Līdz ar to Latvijas riteņbraucēju komanda no 22.vietas pakāpusies uz 15.vietu 32 valstu konkurencē. Līderpozīcijā atrodas Kolumbijas jaunie riteņbraucēji, kuriem seko Nīderlande, bet trešajā vietā atrodas Dānija.

Izmaiņas riteņbraukšanas kopvērtējumā vēl ieviesīs individuālais brauciens šosejā jaunietēm, kā arī grupas brauciens šosejā jauniešiem. Abi braucieni notiks svētdien – 22.augustā.

Jau ziņots, ka Jaunatnes olimpiskajās spēlēs riteņbraukšanā ir nestandarta vērtējuma sistēma, kur par godalgām sportisti cīnās nevis atsevišķās disciplīnās, bet gan disciplīnu summā, sacenšoties gan šosejā, gan kalnu riteņbraukšanā (MTB) un BMX. Spēcīgāko valsts komandu noteiks sportistu individuālo rezultātu punktu summa.

Savukārt šodienas 50 metru peldējumā brīvajā stilā Gabriela Ņikitina palika pirmā aiz svītras cīņā par vietu pusfinālā ar rezultātu 27,10 sekundes, no kvalifikācijai nepieciešamās 16.vietas viņu šķīra nieka 0,03 sekundes.

Piektdien ,20.augustā, Jaunatnes Olimpisko spēļu sacensībās startēs tikai Latvijas burātājs Ronalds Kaups.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risināsies no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāvēs 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvienoja valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startēs 3600 jaunie sportisti, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiāde 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV