Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LOK prezidents gandarīts ar latvijas jauno sportistu sniegumu Singapūrā

Ilze Āķe - Vīksne, 23.08.2010. 12:45

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis ir gandarīts ar šķēpmetēja Intara Išejeva svētdien izcīnīto bronzas medaļu un Latvijas jauno olimpiešu sniegumu 2010.gada jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā.

„Katrā ziņā mūsu sportistu un treneru darbu desmit ballu sistēmā vērtēju ar deviņi, jo var redzēt, ka katrs sportists un treneris pakārtojis sagatavošanos un treniņu procesu tā, lai Singapūrā uzrādītu savu labāko rezultātu, un parādītu savu un Latvijas varēšanu pasaules mērogā," sacīja Vrubļevskis. „Katrā ziņā no vienpadsmit Latvijas jauniešiem četri jau tagad ir spējuši izcīnīt vietu pirmajā sešiniekā – bronzas medaļa, divas ceturtās vietas un viena sestā vieta, tas ir augstvērtīgs rezultāts un liecina par talantīgu jauno sportistu paaudzi Latvijā, kas, iespējams, pavisam drīz mūs iepriecinās lielajās Olimpiādes spēlēs."

„Savukārt mums pašiem jāstrādā pie tā, lai Pasaules jaunatnes olimpiskās spēles organiski iekļautos Latvijas jaunatnes sporta piramīdā un kļūtu par neatņemamu sporta sastāvdaļu, kā tas notiek ar Latvijas jaunatnes un Eiropas jaunatnes olimpiādēm ziemas un vasaras sporta veidos," uzsvēra Vrubļevskis.

LOK prezidents uzskata, ka Singapūra ir spējusi augstu pacelt Jaunatnes olimpisko spēļu rīkošanas latiņu, un nākamajiem spēļu rīkotājiem būs rūpīgi jāstrādā, lai saglabātu līdzvērtīgu kvalitāti.

„Skaidrs ir viens, šīm spēlēm ir nākotne, tās kā mazs bērns attīstīsies un pilnveidosies, un mēs tajā visā piedalīsimies!" rezumēja Vrubļevskis.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risinās no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāv 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvieno valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startē 3600 jaunie sportisti, kas sacenšas 26 sporta veidos un piedalās dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbojas 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV