Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas sportistu 10. dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 24.08.2010. 13:14

Otrdien, 24.augustā, Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu sacensībās Singapūrā Ronalds Kaups burāšanā ar vējdēļiem "Techno 293" klasē desmit braucienu summā no 11.vietas noslīdējis uz 12.vietu kopvērtējumā.

Kaups abos braucienos finišēja 15.vietā, tādējādi no 11.vietas noslīdot uz 12.pozīciju.

Regates 11.brauciens tika atcelts bezvēja dēļ.

Rīt, 25.augustā, burātājiem plānoti izšķirošie trīs braucieni, kuros tiks noteikt Pasaules jaunatnes I olimpisko spēļu uzvarētājs burāšanā ar vējdēļiem "Techno 293" klasē. Ar Kaupa finišu noslēgsies Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas starti Singapūrā.

Savukārt modernajā pieccīņā Sindija Roga šodien startēja jaukto komandu stafetē pārī ar Ungārijas sportistu Demeteru Gergeli, kurš modernās pieccīņas puišu konkurencē Singapūrā izcīnīja 4.vietu.
Sindija Roga un Demeteru Gergeli jaukto komandu stafetē ierindojās 22.vietā 24 komandu konkurencē. Roga un Gergeli ieņēma 24.vietu paukošanā, 6.vietu peldēšanā un 22.vietu skriešanas un šaušanas kombinācijā, kopā 4004 punkti. Sacensībās uzvarēja Ukrainas (Anastasija Spasa) un Krievijas (Iļja Šugarovs) pieccīņnieki ar 4638 punktiem.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risinās no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāv 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvieno valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startē 3600 jaunie sportisti, kas sacenšas 26 sporta veidos un piedalās dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbojas 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV