Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar burātāja Kaupa 13.vietu noslēdzas Latvijas komandas starti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 25.08.2010. 14:47

Trešdien, 25.augustā, ar burātāja Ronalda Kaupa 13.vietu burāšanā ar vējdēļiem "Techno 293" klasē, noslēgušies Latvijas komandas starti Pasaules jaunatnes I olimpiskajās spēlēs Singapūrā.

No vienpadsmit Latvijas jauniešiem, četri Jaunantes olimpiskajās spēlēs izcīnīja vietu pirmajā sešiniekā. Intars Išejevs uzstādīja personīgo rekordu un izcīnīja bronzas medaļu šķēpa mešanā, ar ceturto vietu līdzjutējus iepriecināja airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs, bet BMX sacensībās Kristers Taims izcīnīja sesto vietu.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis Latvijas jauniešu sniegumu vērtē kā ļoti labu: „Tas ir augstvērtīgs rezultāts un liecina par talantīgu jauno sportistu paaudzi Latvijā, kas, iespējams, pavisam drīz mūs iepriecinās lielajās Olimpiādes spēlēs. Katrā ziņā mūsu sportistu un treneru darbu desmit ballu sistēmā vērtēju ar deviņi, jo var redzēt, ka katrs sportists un treneris pakārtojis sagatavošanos un treniņu procesu tā, lai Singapūrā uzrādītu savu labāko rezultātu, un parādītu savu un Latvijas varēšanu pasaules mērogā."

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risinās no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāv 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvieno valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startē 3600 jaunie sportisti, kas sacenšas 26 sporta veidos un piedalās dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbojas 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV