Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

20. Vienības braucienam pieteikušies jau 3200 dalībnieki

Linda Anaite, 26.08.2010. 13:50

20. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienā piedalīsies gan Pasaules čempions Romāns Vainšteins, gan antīko velosipēdu īpašnieki no „Latvijas Veclaiku divriteņu kluba", frīkbaikeri no apvienības „Apokalipses jātnieki", uzņēmumu un pašvaldību komandas un daudzi citi. Kopā braucienam reģistrējušies jau 3200 riteņbraucēji no visas Latvijas.
20. Vienības braucienam pieteikušies jau 3200 dalībnieki

Uzsverot, ka Vienības brauciens ir svētki ikvienam velobraucējam, organizatori un dalībnieki tajā aicina piedalīties gan tos, kam velobraukšana ir sportošanas un veselības uzturēšanas veids, gan tos, kam tā ir izklaide vai modes lieta.

„Mums Vienības brauciens ir vēsturiska vērtība. Piedaloties tajā, parādām, ka arī ar 100 gadu veciem velosipēdiem, rūpējoties un uzturot tos labā kārtībā, var veikt vairāk nekā 30 kilometrus. Pagājušajā gadā no 27 mūsu dalībniekiem finišēja 26. Pie tam, atsaucoties Vienības brauciena idejai, finišējām visi kopā," stāsta Toms Ērenpreiss, „Latvijas Veclaiku divriteņu kluba" vadītājs, piebilstot, ka arī gatavošanās Vienības braucienam ir pamatīga. Tiek pārbaudīti velosipēdi, gādāti autentiski veclaiku tērpi, kas tiek gan īrēti, gan šūti, gan meklēti vecvecāku pūralādēs.

Vienības braucienā ikviens var izvēlēties sev piemērotāko distanci: Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas brauciens – 102 km, SEB kalnu divriteņu (MTB) brauciens – 43 km, Latvijas Dzelzceļa šosejas Tautas brauciens – 36 km. Par īpašiem kausiem sacentīsies visplašāk pārstāvētie uzņēmumu un iestāžu darba kolektīvi, kuplākās ģimenes un pašvaldības. Distanču uzvarētājiem tiks pasniegti kausi, savukārt dalībniekiem būs speciālas balvas.

Reģistrēties Vienības braucienam var līdz 5. septembrim. Dalībniekiem jāņem vērā, ka dalības maksa ir mainīga, un, reģistrējoties ātrāk, tā ir ievērojami zemāka nekā pēdējās reģistrācijas nedēļās un sacensību dienā. Reģistrēties un ar sacensību noteikumiem iepazīties var: interneta mājas lapā www.velo.lv, "Veloserviss" (velo veikali „TREKS") veikalos visā Latvijā, kā arī Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži", Tukumā Ledus hallē un Smiltenes sporta centrā. Informāciju par dalību var iegūt arī Tūrisma informācijas centros visā Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV