Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

No Singapūras atgriezusies Latvijas jaunatnes olimpiskā delegācija

Ilze Āķe - Vīksne, 29.08.2010. 19:16

Šodien, 29.augustā, Rīgā no Singapūras atgriezusies Latvijas jaunatnes olimpiskā delegācija 11 sportistu sastāvā. Kopā ar sportistiem no spēļu norises vietas atlidoja treneri un delegācijas vadība.
No Singapūras atgriezusies Latvijas jaunatnes olimpiskā delegācija

Latvijas delegācija starptautiskajā lidostā sagaidīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Voldemārs Lūsis, Latvijas Šķēpa metēju klubs, Smiltenes sporta skola un, protams, arī sportistu ģimenes un draugi.

Pasaules jaunatnes I olimpiskās spēles Singapūrā risinājās no 14. līdz 26.augustam. Latvijas sportisti startēja septiņos sporta veidos - riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

No vienpadsmit Latvijas jauniešiem, četri Jaunatnes olimpiskajās spēlēs izcīnīja vietu pirmajā sešiniekā. Intars Išejevs uzstādīja personīgo rekordu un izcīnīja bronzas medaļu šķēpa mešanā, ar ceturto vietu līdzjutējus iepriecināja airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs, bet BMX sacensībās Kristers Taims izcīnīja sesto vietu.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis Latvijas jauniešu sniegumu vērtē kā ļoti labu: „Tas ir augstvērtīgs rezultāts un liecina par talantīgu jauno sportistu paaudzi Latvijā, kas, iespējams, pavisam drīz mūs iepriecinās lielajās Olimpiādes spēlēs. Katrā ziņā mūsu sportistu un treneru darbu desmit ballu sistēmā vērtēju ar deviņi, jo var redzēt, ka katrs sportists un treneris pakārtojis sagatavošanos un treniņu procesu tā, lai Singapūrā uzrādītu savu labāko rezultātu, un parādītu savu un Latvijas varēšanu pasaules mērogā."

Delegāciju veido peldētāji Gabriela Ņikitina un Pāvels Gribovskis ar treneri Vladimiru Maslovski, riteņbraucēji Lija Laizāne, Kristers Taims, Aleksandrs Kurbatskis un Andris Vosekalns ar treneriem Jāni Veidi un Normundu Taimu, airētāja Elza Gulbe ar treneri Lilitu Krūmiņu, pieccīņniece Sintija Roga ar treneri Juri Krastiņu, šķēpa metējs Intars Išejevs ar treneri Guntaru Marksu, burātājs Ronalds Kaups ar treneri Jāni Jēkabsonu un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs ar treneri Aleksandru Žerebkovu. Komandai līdzi brauks ārste Līga Cīrule, badmintona tiesnesis Gunārs Lūsveris un delegācijas vadītājs Dinārs Doršs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV