Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

O!Kartes kauss iedvesmo jaunos futbolistus no visas Latvijas

Viktors Sopirins, 03.09.2010. 10:57

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Latvijas Mobilais Telefons (LMT) augustā pirmo reizi valsts futbola vēsturē organizēja futbola turnīru "O!Kartes Kauss", kurā piedalījās aptuveni 50 komandas no visas Latvijas, savukārt futbolisti uz pieteikšanās brīdi vēl nebija sasnieguši astoņu gadu vecumu, t.i., 2002.gadā dzimuši un jaunāki. Atlases posmi tika aizvadīti 7.augustā Daugavpilī, 14.augustā Valmierā, 21.augustā Rīgā un 29.augustā Liepājā.
O!Kartes kauss iedvesmo jaunos futbolistus no visas Latvijas

Šodien, 3.septembrī, no plkst 12:00 Olimpiskajā sporta centrā (Rīgā, Grostonas ielā 6b) notiks „O!Kartes kausa" FINĀLTURNĪRS , kurā par turnīra galveno balvu – „O!Kartes" lielo kausu cīnīsies kopumā četru atlases posmu astoņas labākās Latvijas komandas. Zīmīgi, ka šī finālturnīra svinīgajā apbalvošanā plkst 16:15 piedalīsies arī UEFA prezidents Mišels Platinī, kurš šajā dienā atrodas oficiālajā vizītē Latvijā.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis: „Lai sportā sasniegtu augstus rezultātus, ir jāiegulda ilgstošs un nopietns darbs. O!Kartes mērķis ir palīdzēt ieraudzīt un attīstīt jaunos talantus, radīt visus priekšnoteikumus, lai nākotnē viņi kļūtu par izciliem sportistiem, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē. O!Karte ir par tiem, kam ir ko teikt, tāpēc mēs ceram, ka šo bērnu vidū ir daudz tādu, par kuriem mēs vēl dzirdēsim."

Pēc finālturnīra beigām dalībnieki dosies vakariņās uz izklaides un atpūtas centru „LIDO", savukārt vakarā Skonto stadionā piedalīsies dažādos pasākumos pirms Latvijas nacionālās futbola izlases EURO 2012 kvalifikācijas spēles pret Horvātiju, tostarp dosies ekskursijā pa Skonto stadionu kopā ar bijušo Latvijas izlases futbolistu Marianu Paharu. Divu spēcīgāko komandu jaunie futbolisti pirms Latvijas – Horvātijas mača izvedīs laukumā abu izlašu futbolistus.

„O!Kartes kausa" turnīra mērķis ir piesaistīt futbolam jaunus, talantīgus futbolistus, paaugstināt esošo jauno spēlētāju motivāciju, kā arī sekmēt jaunu talantu meklēšanu, kuri nākotnē varētu kļūt par futbola zvaigznēm. Zīmīgi, ka dalība šajā turnīrā komandām ir bez maksas un finālturnīra dalībniekiem tika apmaksāti ceļa izdevumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV