Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

SEB banka organizācijai "Dzīvesprieks" piešķirs 1 latu par katru Vienības brauciena finišētāju

Linda Anaite, 03.09.2010. 13:17

5. septembrī Siguldā riteņbraucēji no visas Latvijas jau 20. reizi vienosies kopīgā velobraucienā. Atbalstot organizācijas „Dzīvesprieks" jauniešus, Vienības brauciena organizatori dāvinās jauniešiem bezmaksas dalību Tautas braucienā, bet SEB banka, kas ar „Dzīvesprieku" sadarbojas jau kopš 2006. gada, par katru finišējušo Vienības brauciena dalībnieku piešķirs vienu latu „Dzīvesprieka" sociālās rehabilitācijas programmai.

Dalību Vienības braucienā līdz otrdienai, 31. augustam, bija pieteikuši jau 3840 dalībnieki, kas kopš Vienības brauciena atjaunošanas 1995. gadā, šis ir lielākais dalībnieku skaits.

Sadarbībā ar darba devējiem un pašvaldībām „Dzīvesprieks" palīdz bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem jauniešiem sagatavoties patstāvīgai, pilnvērtīgai dzīvei.

„Sports ka sociālās rehabilitācijas līdzeklis darbā ar sabiedribas atstumtajiem jauniešiem līdz šim Latvijā nav daudz izmantots. "Dzivespriekā" esam ieviesuši sporta koncepciju, un kā daļu no tās - veselīga dzīvesveida paradumu veicināšanu. Esam pārliecināti - veselīgs dzīvesveids ir vērtība! Sabalansēts uzturs, vitamīni, atpūta, higiēna - tas viss tiek mācīts šai programmā," skaidro Edijs Pētersons, organizācijas „„Dzīvsprieks" valdes priekšsēdētājs.

Vienības braucienā startēs arī paši „Dzīvesprieka" jaunieši. Kā uzsver E. Pētersons, dalība Vienības braucienā jauniešiem ir veids, kā socializēties, izjust pozitīvas emocijas un gūt to kopības sajūtu, kuras nereti viņiem pietrūkst ikdienā.

Sacensības notiks trīs distancēs: Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas brauciens – 102 km, SEB kalnu divriteņu (MTB) brauciens – 43 km, Latvijas Dzelzceļa šosejas Tautas brauciens – 36 km. Par īpašiem kausiem sacentīsies visplašāk pārstāvētie uzņēmumu un iestāžu darba kolektīvi, kuplākās ģimenes un pašvaldības. Distanču uzvarētājiem tiks pasniegti kausi, savukārt dalībniekiem būs speciālas balvas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV