Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Krievijas U-18 izcīna Žoltoka kausu

Māris Gorbunovs, 06.09.2010. 10:59

Sestdien, 4. septembrī, ar spēli Krievijas U-18 un Dānijas U-20 izlasi noslēdzās gadskārtējais Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs. Pēdējā spēlē Krievijas jaunieši rezultatīvajā cīņā ar 9:5 uzveica Dānijas juniorus un triumfēja visā turnīrā.

Pirms pēdējās spēlēs mūsu junioriem bija teorētiskas izredzes izcīnīt pirmo vietu turnīrā, ja Krievijas komanda zaudētu dāņiem. Diemžēl tā nenotika un krievi pārliecinoši uzveica skandināvus. Krievijas komandas labā četrus vārtus guva Mihails Grigorenko (Maskavas CSKA), kurš ir turnīra jaunākais spēlētājs – tikai 16 gadi. Viņš arī Žoltoka kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs – 9 (5+4).

Latvijas komanda turnīru noslēdza otrajā vietā, parādot stabilu spēli un gatavību pasaules čempionātā izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Par turnīra labāko spēlētāju Latvijas komandā pelnīti tika atzīts tās kapteinis Juris Upītis, kurš no Sergeja Žoltoka mammas Ženijas Čaginas rokām saņēma Žoltoka Latvijas izlases kreklu.

Turnīrā Latvijas komanda trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras ar vienādu rezultātu 3:1 par Dānijas un Baltkrievijas vienaudžiem, bet 3:5 piekāpās Krievijas U-18 izlasei.

Par 6. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Krievijas komandas spēlētājs Denis Perevožņikovs (Kazaņas Ak Bars), par labāko aizsargu – baltkrievs Nikolajs Suslo. Turnīra labākā aizsarga balvu saņēma Dānijas komandas spēlētājs Martins Rahbeks.

Nākamā mūsu junioru kopā sanākšana notiks pirms pasaules čempionāta, kad no 14.-18. novembrim Kopenhāgenā notiks 6 valstu turnīrs ar Latvijas, Somijas, Dānijas, Baltkrievijas, Austrijas U-20 un Krievijas U-18 izlašu līdzdalību. Tās būs mūsu komandas pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā I divīzijas pasaules čempionāta, kas norisināsies no 13.-19. decembrim Bobruiskā. Latvijas junioru izlase spēlēs A apakšgrupā, kopā ar Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas, Japānas un Lielbritānijas izlasēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV