Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas futbola izlase pieveic Maltas valstsvienību

LETA, 08.09.2010. 09:33

Latvijas futbola izlase 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē trešdien ar rezultātu 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica Maltas valstsvienību.

Spēles rezultātu 42.minūtē pēc soda sitiena atklāja Kaspars Gorkšs, bet 85.minūtē Māris Verpakovskis pretuzbrukumā panāca 2:0.

Spēle iesākās un arī praktiski viss pirmais puslaiks aizritēja ar Latvijas izlases pārsvaru. Vairākas iespējas atklāt spēles rezultātu bija debitantam sākumsastāvā Artjomam Rudņevam, kurš kopā ar Māri Verpakovski izveidoja vairākus labus momentus, tomēr neviens no tiem nebija sekmīgs.

Reāla vārtu gūšanas iespēja 13.minūtē pēc soda sitiena bija Jurim Laizānam, kurš raidīja bumbu pa vārtu pārliktni. Puslaika vidū spēle izlīdzinājās un vairākas iespējas radās arī Maltai, tomēr vairākas no tām noslēdzās ar mājiniekiem fiksētām aizmugures situācijām.

Kad likās jau, ka pirmais puslaiks noslēgsies bez vārtu guvuma, Latvijas izlase vārtu guvumā spēja pārvērst Aleksandra Cauņas izpildītu soda sitienu - šajā epizodē pirmais pie bumbas nokļuva Gorkšs, kurš to ievirzīja vārtos. Šie Latvijai bija pirmie vārti kvalifikācijas ciklā.

Otrajā puslaikā jau otrajā minūtē labā sitiena pozīcijā soda laukumā nokļuva Maltas izlases futbolists Emanuels Muskats, bet raidīja bumbu garām. Vairākas minūtes Maltas izlase kontrolēja bumbu, tomēr pēc tam iniciatīvu atkal pārņēma Latvija.

Puslaika vidū Latvija atslāba, kas uzreiz iniciatīvu ļāva uzspiest Maltai un 70.minūtē tas gandrīz beidzās ar vārtu guvumu, kad Daniela Bogdanoviča sitiens no pašas vārtu priekšas trāpīja pa stabiņu.

Mača izskaņā Malta izmisīgi centās gūt vārtus, tomēr zaudēja otros - Verpakovskis pēc veiksmīgas individuālās darbības nokļuva pret vārtiem, raidot to arī vārtu tīklā un izšķirot spēles uzvarētāju.

Vēl vienā otrās kārtas spēlē Gruzija savā laukumā noturēja bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0), bet Horvātija uzņem Grieķijas futbolistus.

Kā ziņots, pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 0:3 savā laukumā zaudēja Horvātijai, bet Malta ar 1:3 viesos piekāpās Izraēlai. Vēl vienā spēlē Grieķija savā laukumā negaidīti nospēlēja 1:1 ar Gruziju.

Šīs grupas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas oktobrī, kad Gruzijas izlase uzņems Maltu, Latvija viesosies pie Grieķijas, bet Izraēla savā laukumā spēkosies ar Horvātiju.

Pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2011.gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Latvijas futbola izlases sastāvs mačā ar Maltu: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Kaspars Gorkšs, Pāvels Mihadjuks, Deniss Ivanovs, Juris Laizāns, Aleksandrs Cauņa, Andrejs Rubins, Maksims Rafaļskis (Vitālijs Astafjevs, 82.min.), Māris Verpakovskis (Andrejs Perepļotkins, 90.min.), Artjoms Rudņevs (Ģirts Karlsons, 70.min.).

Maltas futbola izlases sastāvs mačā ar Latviju: Endrjū Hogs, Džonatans Karuana, Karlo Mamo (Raiens Fenešs, 77.min.), Gerets Skibers (Kleitons Feila, 77.min.), Andrē Aguss, Šons Bajada, Roderiks Brifa, Maikls Mifsuds, Endrjū Koens, Emanuels Muskats (Daniels Bogdanovičs, 59.min.), Džeimijs Peiss.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV