Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sestdien sākas Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstes hokejā

Māris Gorbunovs, 10.09.2010. 16:00

Šo sestdien, 11. septembrī, ar spēlēm trijās vecuma grupās sāksies jaunā Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja sezona. Turnīra atklāšanas spēles paredzētas Rīgā, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā.

Šosezon Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs (LBJHM) piecās vecuma grupās: U-10, U-12, U-14, U-16 un U-18 piedalīsies 61 komanda. Kopumā jauno hokejistu skaits pārsniedz pāri pusotram tūkstotim. Jaunākās vecuma grupas – U-10 un U-12 ir pulcējušas kuplāko komandu skaitu – katra pa 16 komandām. Salīdzinājumā, U-18 vecuma grupā piedalīsies tikai septiņas komandas. Tiesa, daudzi U-18 vecuma grupas hokejisti spēlēs arī savu klubu sastāvā Latvijas virslīgas čempionātā.

Priecē tas, ka neskatoties ne uz ko, Latvijas reģioni joprojām gatavi nopietni konkurēt ar Rīgu. LBJHM šajā sezonā aptver visu Latvijas teritoriju, spēlēs norisināsies visās Latvijas hokeja hallēs.

Šogad, tradicionāli LBJHM komandās kopā ar zēniem cīnīsies arī meitenes, tiesa, viņas varēs būt divus gadus vecākas. Komandu labākie hokejisti ir tiesīgi spēlēt kā savā, tā arī vecāka gadagājuma grupā. Tradicionāli Latvijas čempionātā spēlēs arī Tallinas un Rokišku komandas. Abu valstu hokejistiem tā būs jau trešā sezona Latvijas čempionātā.

Līdz 25. aprīlim tiks noskaidroti Latvijas labākās jauniešu hokeja komandas piecās vecuma grupās. Tiekamies hallēs!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV