Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Štolcermaņa komanda uzvar pēdējā posmā un sezonas kopvērtējumā

Juris Dargēvičs, 16.09.2010. 14:04

Aizvadītās nedēļas nogalē, 12. septembrī, "Sporta kompleksa 333" kartingu trasē tika aizvadīts Haralda Šlēgelmilha organizēto "Endurance Challenge 300" sacensību sezonas noslēdzošais posms. Uzvaru gan posmā, gan arī sezonas kopvērtējumā izcīnīja komanda "Rullītis", kuras līderis šogad bija Mareks Štolcermanis.
Štolcermaņa komanda uzvar pēdējā posmā un sezonas kopvērtējumā

Arī ceturtajā čempionāta posmā sacensību garums bija 300 apļi un sportisti tos pievarēja mazliet vairāk kā 6 stundu laikā. Šoreiz uz starta stājās deviņas komandas, starp kurām bija gan tāds, kas jau iepriekš redzētas trasē, gan arī divas jaunas - "Data Pro" un "Kungi", kuras sastāvā startēja arī viens no Latvijas rallija elites braucējiem, Māris Neikšāns.

Uzreiz pēc starta notikumi trasē izvērtās neprognozējamāki kā jebkurā no iepriekšējiem trim "Endurance Challenge 300" posmiem. Vispirms jau tehniskas problēmas piemeklēja abu čempionāta vadošo komandu, "Rullītis" un "ATG 1", kartingus. Tās gan tika novērstas, taču rezultātā pēc veiktiem 150 apļiem, kad visas komandas viena ar otru veica kartingu apmaiņu, pirmās piecas vienības joprojām atradās vienā aplī.

Finišā kā pirmā iebrauca komanda "Rullītis", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un nodrošinot pirmo vietu arī sezonas kopvērtējumā. Pirmajā trijniekā ceturtajā posmā iekļuva arī "Kaijas.lv", kam šis ir labākais sasniegums sezonā, un sezonas vicečempioni "ATG 1". Visticamāk, trijniekā būtu finišējuši arī "Rullītis 1", taču pārpratuma dēļ komanda veica vienu lieku pitstopu, bet vēlāk apstājās trases malā ar tukšu benzīna bāku.

Balvu "Atraktīvākā komanda" saņēma jaunpienācēji "Kungi", kas sacīkšu kombinezonu vietā startēja ar solīdiem uzvalkiem. Ātrāko sacensību apli uzrādīja "Sporta kompleksa 333" jaunais audzēknis Kristiāns Gozēns, bet no sievietēm ātrākā šoreiz bija Sabīne Kukute. "Endurance Challenge 300" dalību varēja ņemt jebkurš autosporta entuziasts vai arī profesionāls autosportists, jo cīņas notika ar īres kartingiem. Šādas sacīkstes tiks rīkotas arī 2011. gadā.

Paldies visām komandām par dalību un ceram uz tikpat lielu atsaucību arī nākamgad!

Foto: www.333.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV