Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Haralds Šlēgelmilhs nestartēs arī priekšpēdējā posmā

Juris Dargēvičs, 17.09.2010. 10:54

Latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs šīs nedēļas nogalē diemžēl nepiedalīsies "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta priekšpēdējā posmā, kas notiks Ošeršlēbenes trasē. Tas nozīmē, ka jau otro sacīksti pēc kārtas viņš būs spiests uz sacīkstēm noraudzīties no malas.
Haralds Šlēgelmilhs nestartēs arī priekšpēdējā posmā

"Konrad Motorsport" pilots nestartēja jau iepriekšējā čempionāta posmā, kas norisinājās Lielbritānijā. Haralds Šlēgelmilhs bija ieradies Brendshečas trasē, taču piepildījās ļaunākās prognozes un solīto sponsoru palīdzību sagaidīt tomēr neizdevās. Latvieša personīgais sponsors "Jemako" nāk no Vācijas dienvidiem, līdz ar to ieinteresēts reklamēties trasēs, kas atrodas šajā reģionā. Brendsheča atrodas pavisam citā valstī, bet Ošeršlēbene ir valsts augšējā daļā, tādēļ uz šo laiku sadarbība abu pušu starpā nenotiek.

Komanda uz sacensībām Lielbritānijā bija aizrunājusi kādu citu potenciālo atbalstītāju, taču līdz konkrētam rezultātam nonākt neizdevās un Šlēgelmilha vieta tika pārdota austrietim Andreasam Maijerlam, kurš finišu sacīkstēs nesasniedza. Uzvaru Brendshečas posmā ieguva "Konrad Motorsport" pieredzējušais līderis Niks Tendijs, kurš kopvērtējuma tabulā divus posmus pirms sezonas beigām līdz ar to no pirmās pozīcijas īpašnieka Nikolā Armindo atpaliek vairs tikai 7 punktus.

Paredzams, ka arī Ošeršlēbenes trasē Haralda Šlēgelmilha vietā brauks Andreass Meijers, bet vēl zem jautājuma zīmes ir latviešu autosportista starts sezonas noslēguma posmā Hokenheimā, trasē, kura no reklāmas viedokļa ļoti apmierina viņa sponsoru. Tomēr jāatgādina, ka Šlēgelmilhs par savu vietu komandā nemaksā un "Jemako" ieguldījums uz katru sacīksti ir tikai aptuveni 10 tūkstoši eiro, kamēr citi piloti var atļauties maksāt krietni vairāk, pat 20 vai 30 tūkstošus viena posma laikā.

Komandai šobrīd finansiāli neklājas viegli un gadījumā, ja tiks izteikts "naudīgs" piedāvājums, arī Hokenheimā Haralda vieta var tikt izīrēta kādam citam. Un braukt gribētāju nebūs maz, jo nupat ir noslēdzies "Porsche Mobil 1 Supercup 2010" čempionāts (par čempionu kļuva vācietis Renē Rasts, bet otro vietu, atpaliekot tikai 6 punktus, ieguva Niks Tendijs), līdz ar to daudzi tā dalībnieki gribēs izmantot izdevību aizvadīt šos divus atlikušos posmus treniņu nolūkā.

Pašlaik atliek cerēt, ka uz sezonas noslēguma sacīkstēm Hokenheimā scenārijs attīstīsies par labu Haraldam Šlēgelmilham, vienam no retajiem latviešiem, kurš piedalās šosejas sacīkstēs ārpus Latvijas, un sekot līdzi kā norisināsies cīņa par 2010. gada titulu vadošo braucēju starpā.

Foto: carrera-cup.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV