Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Autotreka sezonas sākums – mierīgs un prognozēts

easyget.lv, 03.05.2007. 10:00

Latvijas autotreka čempionāts, kā jau ierasts, sācies ar sacensībām Daugavpilī. Pirmais posms izcēlās ar mierīgu cīņu trasē un prognozētu iznākumu – divkārtējā Latvijas čempiona Alda Kasparoviča uzvaru.
Autotreka sezonas sākums – mierīgs un prognozēts
Lai gan sacīkstēm bija pieteikušies 16 dalībnieku, uz starta izgāja tikai 12 – divi sportisti automobiļus „iznīcināja” Latvijas autokrosa čempionāta 1. posmā Smiltenē, viens nespēja tehniku sagatavot pirmajam posmam, bet vēl viens palika trases malā ar dzinēja defektu jau treniņbraucienos.

Jau tika prognozēts, ka šajās sacensībās nebūs līdzvērtīgu Aldim Kasparovičam (Optimus Racing Team). Viņš uzvarēja visos četros priekšbraucienos un vienā finālā, bet vēl vienā finālbraucienā palika otrais.

Otro vietu šajās sacensībās ieguva daugavpilietis Vladimirs Calko (Weis Racing Team), kurš šai sezonai iegādājies pazīstamā meistara Sergeja Blažēviča auto. Nav izslēgts, ka jau nākamajos posmos Vladimirs var izrādīties nopietns pretinieks Kasparovičam. To pierāda Calko sniegums finālbraucienos – pirmā un otrā vieta.

Negaidīti trešo pozīciju izcīnīja sacensību debitants – LAF treka komisijas vadītrājs Mārtiņš Dzenītis (Krustpils), kurš startēja ar izīrētu auto un pašam par pārsteigumu spēja iekļūt finālā. Pēc fināliem Dzenītim bija vienāds punktu skaits ar Stepanu Calko, taču uzvara pārbraucienā nodrošināja viņam vietu uz goda pjedestāla.

Stepans Calko (Weis Racing Team) parūpējās, lai pirmo reizi kopš 90-to gadu otrās puses, kad Daugavpilī startēja brāļi Traubergi, finālā iekļūtu divi brāļi. Tomēr stāties uz goda pjedestāla Stepanam neļāva zaudējums pārbraucienā par trešo vietu.

Viens no Daugavpils sacensības favorītiem – kuldīdznieks Jānis Ikers – šoreiz palika uzreiz aiz finālistu loka, finišējot piektajā vietā. Tikpat punktu, cik Ikeram, bija sestajā vietā finišējušajam Kasparam Ģirģenam (Krustpils), kurš drošu vietu finālā zaudēja pēdējā braucienā, saņemot diskvalifikāciju par falšstartu.

Jāuzteic arī debitanta Jura Šalajeva (Os-kar) sniegums, kurš sapelnīja tikpat daudz punktu kā Ikers un Ģirģens un ierindojās septītajā vietā. Pozīciju zemāk finišēja Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing Team), kurš pirms sacensībām tika uzskatīts par vienu no favorītiem, taču labajiem nodomiem svītru pārvilka nolauzts ritenis otrajā braucienā.

Kopumā pirmais posms pagāja mierīgi un bez starpgadījumiem – neviena automašīna netaranēja sētu un neviena neapmeta kūleni. Finālbrauciena sastāvs liek domāt, ka šobrīd reālas iespējas cīnīties par vietu finālā ir jebkuram. Plānots, ka uz nākamo posmu ieradīsies arī tie sportisti, kuri nepaspēja sagatavot tehniku pirmajam etapam plus vēl pāris braucēju, kuri jau iepriekš bija teikuši, ka sezonu uzsāks ar otro posmu.


LAF treka komisija joprojām aicina uz sacensībām arī autokrosa braucējus, jo dalības maksas sacensībām nav, turklāt katros mačos tiek izspēlēts 500 latu liels balvu fonds. Daugavpils sacensības pierādīja, ka šobrīd jebkurš no Latvijas vadošajiem krosa braucējiem var cīnīties par vietu trijniekā un pat par uzvaru.

Nākamais Latvijas autotreka čempionāta posms risināsies 2. jūnijā Jēkabpilī, „Daugavsalas” trekā.

LČ autotrekā 1. posma – „Auto Kada” balvas izcīņas – rezultāti
1. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, Jēkabpils, VW Golf) 17 punkti
2. Vladimirs Calko (Weis Racing Team, Daugavpils, VW Golf) 13 punkti
3. Mārtiņš Dzenītis (Krustpils, Rīga, VW Golf) 10 punkti
4. Stepans Calko (Weis Racing Team, Daugavpils, VW Golf) 13 punkti
5. Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 7 punkti
6. Kaspars Ģirģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 7 punkti
7. Juris Šalajevs (Os-kar, Rīga, VW Golf) 7 punkti
8. Kristaps Kasparovičs (Oprimus Racing Team, Jēkabpils, VW Golf) 6 punkti
9. Andis Osmanis (Jēkabpils, VW Golf) 4 punkti
10. Aivars Vindulis (Jēkabpils, VW Golf) 4 punkti
11. Aivars Ģirģens (Jēkabpils, VW Golf) 2 punkti
12. Oskars Šalajevs (Os-kar, Rīga, VW Golf) 1 punkts

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV