Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Skandi rallija komanda rallijā "Latvija 2010" startēs neredzēti plašā sastāvā

Ģirts Avotiņš, 23.09.2010. 10:25

Skandi rallija komanda 25. un 26. septembrī plāno startēt Latvijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā, rallijā "Latvija 2010", līdz šim vēl neredzēti plašā sastāvā – uz starta stāsies sešas Skandi rallija komandas ekipāžas, kā arī vēl viena ekipāža, kuras sporta automobili ir sagatavojusi un apkalpo kompānija MML Sports, kura strādā roku rokā ar Skandi rallija komandu.
Skandi rallija komanda rallijā "Latvija 2010" startēs neredzēti plašā sastāvā

Būt vai nebūt čempioniem?

Skandi rallija komandas galvenais uzdevums rallijā "Latvija 2010" ir izmantot pēdējo iespēju izcīnīt 2010. gada Latvijas rallija čempiona titulu A plus ieskaitē. Šobrīd čempionāta kopvērtējumā, A plus ieskaitē, līderu pozīcijas ieņem lietuviešu Rokas Lipeiķa un Ingas Lipeiķītes ekipāža, taču kompāniju LDz Cargo un Pata AB atbalstītajai ekipāžai – Ivaram Vasaraudzim un Pēterim Spredzim, uzvarot rallijā "Latvija 2010", ir iespēja čempiona titulu iegūt savā īpašumā. Kompānijas MML Sports inženieri pēc rallija "Kurzeme 2010" ir pilnībā apsekojuši Vasaraudža Mitsubishi Lancer WRC sporta automobili un nomainījuši visus mezglus, kuru dēļ, iespējams, ekipāžai nācās izstāties, esot līderu pozīcijās. Ivars Vasaraudzis un Pēteris Spredzis, kuri rallijā startēs ar 1. numuru, pirms tam piedalīsies treniņu sesijā, lai atrastu labākos automašīnas regulējumus un sagatavotos cīņai par uzvaru kopvērtējumā.

Temps jānotur

Arvien labākus rezultātus šosezon izdodas uzrādīt kompānijas Gjensedige atbalstītajam rallija pilotam Raimondam Kisielam, kurš ar savu Mitsubishi Lancer WRC sporta automobili un pieredzējušo stūrmani Arni Roni rallijā "Kurzeme 2010" absolūtajā vērtējumā spēja finišēt otrajā vietā. Pateicoties šim rezultātam, Raimondam Kisielam rallijā "Latvija 2010" ir piešķirts 2. starta numurs. Lai arī Raimonds Kisiels pirms rallija atzīst, ka turpinās braukt savā ritmā un centīsies nepieļaut kļūdas, lai līdz rallija "Latvija 2010" finišam nokļūtu bez starpgadījumiem un pēc iespējas ātrāk.

Pasaulē slavena rallija pilota vēlmes piepildās

Pasaulē slavenais somu rallija pilots Tonijs Gārdemeisters, kurš kopš 1993. gada rallijā ir pārstāvējis Nissan, Seat, Mitsubishi, Škoda, Ford un Suzuki rūpnīcu komandas un 2005. gadā BP Ford World Rally Team sastāvā izcīnīja 4. vietu Pasaules rallija čempionāta kopvērtējumā, rallijā "Latvija 2010" startēs Skandi rallija komandā. Viesojoties rallijā "Kurzeme 2010" kā īpašais viesis un ar savu braukšanas prasmi priecējot nevienu vien skatītāju pilsētas ātrumposmā, Gārdemeisters izteica vēlmi kādreiz startēt kādā no Latvijas rallija čempionāta posmiem. Tajā pat mirklī Skandi rallija komanda un Raimonds Kisiels pierādīja sen izslavēto latviešu viesmīlību, piedāvājot pasaulē slavenajam rallija pilotam startēt rallijā "Latvija 2010" ar Raimonda Kisiela A8 klases noteikumiem atbilstoši sagatavoto Mitsubishi Lancer Evo IV sporta automobili.

Tonijs Gārdemeisters un viņa stūrmanis Tapio Sominens atzīst, ka šeit plāno izbaudīt ralliju un ar savu braukšanas stilu priecēt skatītājus, sevišķi nedomājot par rezultātu. Tajā pašā laikā Gārdemeiters piebilst: "Kad ķivere ir galvā, es vienmēr braucu ātri. Nepamēģinot, nekad nevar zināt, cik augstu kopvērtējumā var būt. Tas būtu lieliski, ja mums izdotos finišēt uz pjedestāla.

Trīs britu čempiona audzēkņi

Skandi rallija komandas sastāvā "Latvija 2010" piedalīsies arī trīs trīskārtējā Lielbritānijas rallija čempiona Marka Higinsa audzēkņi – Mihails Orkins, Aleksandrs Novoselovs un Vladimirs Sokolovs – startējot ar kompānijas MML Sports sagatavotām Mitsubishi Evolution X Group N rallija automašīnām. Visu trīs šo pilotu pirmās rallija gaitas aizsākās rallijā "Talsi 2010", kur tie veica trasi ārpus rallija ieskaites. Debiju lielajā rallijā pirmais pieredzēja Aleksandrs Novoselovs, rallijā "Kurzeme 2010" finišējot 31. vietā. Mihailam Orkinam un Vladimiram Sokolovam "Latvija 2010" būs debijas rallijs. Par viņu sagatavošanu rallijam rūpējas trīskārtējais Lielbritānijas čempions Marks Higins, kurš kopā ar saviem audzēkņiem Latvijā ir aizvadījis apjomīgu treniņu sesiju.

Jaunais britu pilots atgriežas Latvijā

Ārpus Skandi rallija komandas, bet ar kompānijas MML Sports sagatavotu Mitsubishi Evolution X Group N rallija automašīnu Latvijas rallijā atgriezīsies astoņpadsmitgadīgais angļu pilots Toms Keivs, kurš savas rallija gaitas aizsāka tieši Latvijā un sacensībās ārvalstīs startē ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu sporta licenci. Šosezon jaunais britu pilots savu priekšpiedziņas rallija automobili nomainīja pret N4 klases pilnpiedziņas auto un dažādos rallijos ir uzrādījis ļoti augstus rezultātus, kā arī Velsā izcīnījis uzvaru Coracle Rally kopvērtējumā. Tomam Keivam rallijs "Latvija 2010" būs pirmās sacensības ar jauno sporta automobili un pirms tā viņš gatavojas piedalīties Skandi rallija komandas treniņos, lai labāk iepazītu un noregulētu jauno automobili.

Plašāku informāciju par ralliju "Latvija 2010" ir iespējams atrast mājas lapā www.autorally.lv, bet par Skandi rallija komandu – www.skandirallyteam.lv

Foto: Zigismunds Zālmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV