Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Nedēļas nogalē Smiltenē finišēs "SEB MTB maratona" sezona

SEB MTB maratona Preses dienests, 24.09.2010. 09:09

Svētdien, 26.aprīlī, Smiltenē notiks "SEB MTB maratona" 2010.gada sezonas pēdējais, 6.posms, pēc kura beigām tradicionāli pasniegs balvas arī labākajiem riteņbraucējiem visas sezonas garumā.

SEB MTB maratona sezonai pielikt punktu Smiltenē jau kļuvusi par tradīciju, jo tieši šajā Ziemeļvidzemes pilsētiņā notika pirmās velomaratona sacensības.

Arī šoreiz gaidāma aizraujoša cīņa par uzvaru Smiltenes posmā, lai gan sezonas kopvērtējumā daudzās klasēs un vecuma grupās galveno balvu ieguvēji jau ir noskaidroti priekšlaicīgi.

Jau zināms, ka elites klasē vīriešiem būs jauns čempions, jo pagājušā gada uzvarētājam, igaunim Kasparam Austam vairs nepanākt savu tautieti Alanu Orasu un Kristoferu Rācenāju no „Rietumu-Delfin" komandas, bet teorētiski Austa vēl varētu pacīnīties par bronzu ar savu „TREK-PHILIPS" komandas biedru, bijušo biatlonistu Raivi Zīmeli.

Savukārt cīņā par 2010.gada sezonas kopvērtējuma zeltu diez vai pēdējo divu posmu uzvarētājs Rācenājs mēģinās mukt prom no sava komandas biedra un sezonas līdera Orasa, kurš triumfēja sezonas pirmajos divos posmos Valmierā un Siguldā.

Elites klasē sievietēm interesanta solās būt cīņa starp Ivandu Eiduku un citu „Rietumu-Delfin" komandas sportisti – Leldi Ardavu (ex-Tipāni). Lai iegūtu čempiones kroni, abām dāmām nepieciešama uzvara pēdējā posmā.

Tautas klasē vīriešiem 1.vietu kopvērtējuma jau nodrošinājis pagājušā gada čempions Jānis Ozols, kuram asu konkurenci šosezon sastādīja jaunais talants Pēteris Janēvics un cēsinieks Ivars Prokofjevs.
Tautas klasē sievietēm, pēc uzvarām pirmajos četros posmos, konkurentēm neaizsniedzama ir Dana Rožlapa.

Šogad pirmo reizi notika posms Vietalvas pagasta „Mailēs", bet visos pārējos posmos tika sasniegti jauni dalībnieku skaita rekordi, kas liecina par pieaugošo kalnu divriteņu braukšanas popularitāti Latvijā.
Pieci no sešiem posmiem šogad bija iekļauti oficiālajā Starptautiskās riteņbraukšanas savienības kalendārā, un organizatoru darbu klātienē vērtēja arī U.C.I. komisāri.

Pieteikties SEB MTB maratona pēdējam posmam Smiltenē vēl varēs sacensību dienā, vairāk informācijas - www.velo.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV