Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas hokeja virslīga uzņem apgriezienus

Māris Gorbunovs, 27.09.2010. 12:46

Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā jau ir aizvadītas vairākas spēles. Šobrīd vienīgi Liepājas metalurgs 2, HK Ozolnieki-Monarch, SMS Credit un Zemgale/JLLS cīnās bez zaudējumiem.

Liepājas metalurgs2 Latvijas čempionātā ir aizvadījis visvairāk, četras spēles un visās ir izcīnījis pārliecinošas uzvaras. Tiesa, liepājnieki divreiz ir apspēlējuši lietuviešus, HS Rīga/LSPA un Latgali. Jāatzīmē, ka Liepājas komandā spēlē daudzi Latvijas U-20 izlases kandidāti. Tai skaitā tie, kuri piedalījās vēl nesen aizvadītajā Sergeja Žoltoka turnīrā. Iespējams, ka Liepājas metalurgu2 pēc jaunā gada papildinās arī vairāki spēlētāji no pirmās komandas, kas šobrīd savas spēlēs aizvada Baltkrievijas čempionātā.

HK Ozolnieki-Monarch, SMS Credit un Zemgale/JLLS Latvijas virslīgā ir aizvadījušas pa divām spēlēm un visās ir svinējušas uzvaras. Jāsaka, ka turnīra galvenās cīņas vēl priekšā, jo turnīra favorīti savas savstarpējās spēles vēl nav aizvadījušas. Pēc trijām turnīra spēlēm Latgales komanda ar vienu uzvaru un trijiem punktiem, turnīra tabulā ir piektajā vietā. Vēl pāragri izdarīt secinājumus, gan jau klubs no Daugavpils ieskriesies (ieslidosies) un spēs parādīt savu labāko spēli.

Interesanta spēle notika sestdien Sporta Akadēmijā, kur laukuma saimnieki HS Rīga/LSPA uzņēma HS Rīga virslīgas otru komandu Prizma. Sīvā cīņā ar rezultātu 5:3 savu pirmo uzvaru čempionātā svinēja Andreja Smirnova vadītā komanda. Diezgan nepārliecinoši čempionātu iesāka HS Ogre un Elektrenu Energija-Orakulas, bet gan jau sezonas gaitā spēs parādīt zobus un atņemt kādu punktu turnīra favorītiem.

Latvijas virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmās astoņas vietas ieņem Liepājas metalurga2 spēlētāji. Rezultatīvākie ar desmit punktiem ir Egils Klans (6+4) un Bruno Zabis (1+9). Attiecīgi saraksta devīto un desmito vietu ieņem SMS Credit spēlētāji Vjačeslavs Fanduļs 6 (2+4) un Romāns Ņikitins (1+5). Šobrīd turnīra labākais vārtsargs – liepājnieks Jānis Kalniņš trijās spēlēs ielaida vien 2 vārtus, vidēji spēlē ielaižot 0.67 ripas.

Nākamā Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta spēle notiks 1. oktobrī Volvo sporta centrs ledus hallē, kad HS Rīga/Prizma centīsies izcīnīt pirmo uzvaru čempionātā, sacenšoties ar Daugavpils Latgali. Interesanta spēle ir paredzēta 2. oktobrī, kad Jelgavā vietējā Zemgale/JLSS uzņems Liepājas metalurgs 2. Abas komandas turnīrā cīnās bez zaudējumiem.

Sīkāku informāciju par čempionātu – rezultāti, turnīra tabula, kalendārs, statistika var aplūkot Latvijas Hokeja federācijas mājas lapā www.lhf.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV