Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jānis Boks veiksmīgi noslēdz Eiropas čempionātu

Viesturs Saukāns, 27.09.2010. 12:54

Latvijas autokrosa braucējs Jānis Boks veiksmīgi noslēdzis arī Eiropas čempionāta pēdējo posmu Itālijā, Madžoras trasē, gūstot sesto vietu D-3 klasē 37 dalībnieku konkurencē. Augstais rezultāts seko pēc Boka izcīnītās trešās vietas priekšpēdējā sezonas sacīkstē Francijā. Boks vēl precizēs nākamās sezonas plānus, taču pieļauj, ka gatavosies pilnai Eiropas čempionāta sezonai D-3 klasē.
Jānis Boks veiksmīgi noslēdz Eiropas čempionātu

Jānis Boks Itālijā kvalificējās A finālam no astotās starta vietas. Finālbrauciens bija ļoti sarežģīts, jo pozīcijas mainījās gandrīz katrā pagriezienā. Boks bija ticis līdz ceturtajai vietai, taču priekšā braucošajam vācietim Andre Hinenkampam salūza bagijs un, paliekot lēnāks, patraucēja Bokam, kā rezultātā notika sadursme un Jānis zaudēja pāris pozīcijas. Taču arī ar šo rezultātu sportists bija ļoti apmierināts.

„Šīs sezonas pēdējie divi posmi izvērtušies lieliski un darbs pie jaunās mašīnas bijis ļoti labs un nesis rezultātus," saka Jānis. „Protams, nedaudz žēl, ka finālā bija incidents, kas, iespējams, atturēja mani no vēl viena pjedestāla. Taču kopumā tendence ir ļoti daudzsološa. Šobrīd periodā starp sezonām būs iemesls kļūdu analīzei, tehnikas pilnveidošanai un nākamās sezonas budžeta papildināšanai ar sponsoru piesaisti. Ja viss izdosies, nākamajā sezonā būtu gatavs veikt pilnu Eiropas čempionāta sezonu."

Sacīkstē startēja arī D-3A klases bagiju braucēji Māris Līcis un Andris Kuļikovskis. Abu sacensība jau atkal nebija veiksmīga tehnisku problēmu dēļ. Latvijas sportisti arī atzīmēja, ka Itālijas autokrosa tradīcijas ir visai īpatnējas – ja ar regulārajiem čempionāta dalībniekiem problēmu nav, tad itāļu vietējo sportistu agresija trasē pārsteidz gadu no gada.

FOTO: Jānis Boks, D-3. Foto autors – Ivo Stīrijs, Musa.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV