Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rallija „Latvija 2010" Junioru kausā uzvar lietuvieši

Viesturs Saukāns, 29.09.2010. 12:44

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā rallijā „Latvija 2010" notika cīņa par speciālbalvām – uzvarām organizatoru izsludinātā Junioru kausā pilotiem vecumā līdz 25 gadiem, kuri startē ar pilnpiedziņas un vienas ass piedziņas automašīnām. Labākais no pilnpiedziņu pilotiem izrādījās lietuvietis Dominiks Butvils, bet labākais vienas ass piedziņas juniors bija jaunais Latvijas čempions 2WD klasē Roks Kvaraciejus.
Rallija „Latvija 2010" Junioru kausā uzvar lietuvieši

Pilnpiedziņas ieskaitē galvenais favorīts bija Andis Neikšāns, kurš startēja kopā ar stūrmani Māri Jēkabsonu. Taču N4 klases čempiona sacīkste pārtrūka pēdējā ātrumposmā tehnisku defektu dēļ.
Vadībā nonāca Lietuvas sportists Dominiks Butvils, bet viņa galvenie konkurenti bija Latvijas pārstāvji Toms Keivs un Vasīlijs Grjazins. Jaunie sportisti aizvadīja ļoti spītīgu cīņu ar sarežģīto ralliju un, lai gan katrs piedzīvoja tehnikas defektus vai pārsistas riepas, viņi tika līdz finišam. Butvils izrādījās labākais no pilnpiedziņas junioriem, rallija „Latvija 2010" absolūtajā vērtējumā sasniedzot 11. vietu.

Otro vietu junioru kaujā ieguva Toms Keivs, kurš gan rallija laikā pat pretendēja uz vietu pirmajā desmitniekā. Izšķirošs izrādījās septītais no deviņiem ātrumposmiem, kad tehnikas problēmas atņēma daudz laika. Latvijas pārstāvis Vasīlijs Grjazins guva junioru vērtējuma trešo vietu. Viņa debijas sacīkstes uzdevums bija krāt pieredzi, kas, sasniedzot finišu, tika izpildīts. Ceturtais junioru vērtējumā – ukrainis Vitālijs Puškars.

Vienas ass piedziņas automašīnu vērtējumā bija četri uzvaras pretendenti, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrojās visai ātri. Kad bija izstājušies igaunis Rolands Murakass un Latvijas braucējs Jānis Kārkliņš, ierindā palika lietuvietis Roks Kvaraciejus un Latvijas jaunā cerība Ralfs Sirmacis. Lai gan finišā lietuvietis nokļuva uz trim riteņiem, jo pēdējā ātrumposmā tika salauzta mašīnas piekare, viņš bija ātrāks par Sirmaci, kura uzdevums bija ar jauno automašīnu tikt līdz rallija finišam.

Rallijs „Latvija 2010" Junioru kausa tradīciju iesāka pērn, kad par uzvaru Junioru ieskaitē cīnījās vienas ass piedziņas sportisti. Šogad šāda ieskaite tika izveidota arī pilnpiedziņas automašīnu pilotiem. 2009. gadā par vienīgo Junioru kausa ieguvēju kļuva Toms Keivs, kurš tobrīd startēja Latvijas čempionāta 2WD klasē.

Rallija „Latvija 2010" Junioru kausa rezultāti

Pilnpiedziņa
1. (abs. 9.) Dominiks Butvils (Lietuva) 1.01:14,20
2. (18.) Toms Keivs (Latvija) 1.05:10,83
3. (20.) Vasīlijs Grjazins (Latvija) 1.05:36,55
4. (22.) Vitālijs Puškars (Ukraina) 1.06:17,34
izst. Andis Neikšāns (Latvija) – elektrosistēma

Vienas ass piedziņa
1. (4. 2WD) Roks Kvaraciejus (Lietuva) 1.07,56:51
2. (10.) Ralfs Sirmacis (Latvija) 1.15:02,60
izst. Rolands Murakass (Igaunija) – motors
izst. Jānis Kārkliņš (Latvija) – ātrumkārba

FOTO: Aigars Tīdmanis (Go4speed.lv)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV