Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latgale, Jelgava, LSPA un SMS Credit uzvar „bullīšos"

Māris Gorbunovs, 04.10.2010. 14:12

Nedēļas nogalē tika aizvadītas aizraujošas spēles Latvijas atklātajās virslīgas hokeja čempionātā. Četrās spēlēs no piecām uzvarētāju nācās noskaidrot tikai pēcspēles metienos.

Piektdien, 1. oktobrī, HS Rīga/Prizma savā laukumā uzņēma DHK Latgale. Abas komandas sezonu uzsāka diezgan kūtri. Latgale trijās spēlēs bija izcīnījusi trīs punktus, rīdzinieki visās trijās spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus. Spraigā cīņā pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots. Izšķirošo „bullīti" iemeta DHK Latgale uzbrucējs ar skanošu uzvārdu – Bullītis. Viņam arī pirmie vārti spēles pamatlaikā. Daugavpilieši cerēto trīs punktu vietā turnīra tabulā ierakstīja tikai divus, Prizmai pirmais punkts čempionātā.

Aizraujoša spēle izvērsās sestdien, Jelgavā, kur vietējā Zemgale/JLSS uzņēma turnīra tabulas līderus Liepājas metalurgs2. Kā ziņo „Zemgales ziņu" sporta korespondents Uldis Veilands: Varbūt šoreiz mājiniekiem uzsmaidīja arī veiksme, jo spēles gaitā bija brīži, kad viesu mestās ripas «Zemgale/JLSS» vārtu vīram līdzēja atvairīt arī vārtu stabiņš, taču nevar noliegt Ronalda Ozoliņa trenēto puišu neatlaidību un cīņas gribu. Tā nu «Zemgale/JLSS» turpina spēlēt bez zaudējumiem, kamēr «Liepājas metalurgs 2» pirmo neveiksmi (pēc 4 panākumiem!) piedzīvoja tieši Jelgavā. Jāsaka, ka vairāki Liepājas metalurga2 pamatsastāva hokejisti (Liepiņš, Hodzko, Siksna, Zabis, Diļevka un Kalns) tika izsaukti uz lielo komandu, lai aizstātu traumētos spēlētājus.

Interesants mačs notika arī Akadēmijas ledus hallē, kur „studenti" uzņēma viesus no Lietuvas. Spēles gaitā HS Rīga/LSPA divreiz pamanījās izsēt divu vārtu pārsvaru, kā rezultātā likumsakarīgs neizšķirts pēc nospēlētām 60 minūtēm. Pēcspēlēs metienos meistarīgāki izrādījās LSPA hokejisti, kad Dmitrijs Akudinovs iemeta izirošo „bullīti".

Lai gan HS Rīga/Prizma divreiz spēlēs gaitā pret Ozolnieki-MONARCH spēja izlīdzināt rezultātu, pēc pamatlaika beigām tablo vēstīja likumsakarīgu rezultātu 3:6 – Pastes vadītās komandas labā. Rezultatīvākais uzvarētājiem Mihails Bogadanovs nopelnīja 2+1.

Vienīgajā svētdienas spēlē Inbox.lv ledus hallē SMS Credit negaidīti tikai pēcspēles metienos uzveica Elektrēnu Energija – Orakulas. Pēc pamatlaika beigām rezultāts bija 3:3. Arī šoreiz meistarīgāki „bullīšos" izrādījās mājinieki, rezultatīvs bija Jānis Pētersons.

Ar 13 punktiem turnīra tabulā joprojām pirmo vietu ieņem Liepājas metalurgs2, kura aizvadījusi piecas spēles. Pagaidām vienīgā komanda, kas nav zaudējusi punktus ir HK Ozolnieki-MONARCH, tai par divām spēlēm mazāk nekā Liepājai un otrā vieta turnīra tabulā. Pirmos punktus čempionātā zaudēja arī SMS Credit un Zemgale/JLSS, ar astoņiem punktiem ieņem attiecīgi trešo un ceturto vietu. Pēdējo vietu ieņem HK Ogre, kura pagaidām gan bez uzvarām, gan bez punktiem.

Nākamās spēlēs ir paredzētas šajā nedēļas nogalē, kad piektdien HS Rīga/Prizma uzņems Zemgale/JLSS, sestdien Ogrē viesosies HK Ozolnieki-MONARCH, interesanta cīņa ir gaidāma Liepājā, kur vietējais metalurgs sacentīsies ar SMS Credit, HS Rīga/LSPA uzņems viesus no Daugavpils. Svētdien vienīgajā spēlē Enerģijas komanda aizvadīs savu pirmo mājas spēli Viņā, uzņemot HK Ogre.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV