Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Bukmeikeri paredz "Dinamo" zaudējumu spēlē pret "Coyotes"

Madara Zute, 06.10.2010. 12:36

"Optibet" ekspertu skatījumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Fīniksas "Coyotes" būs pārliecinoša favorīte šodien, 6.oktobrī, "Arēnā Rīga" paredzētajā pārbaudes spēlē pret pašmāju komandu Rīgas "Dinamo".

Latvijas hokeja līdzjutējus jau šovakar gaida īsts šī sporta veida saldais ēdiens, jo mūsu valsts galvaspilsētā pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas viesosies klubs no pasaules prestižākās līgas. "Coyotes" hokejistiem gaidāmā cīņa būs viena no daudzajām pārbaudes spēlēm, kuru viņi aizvadīs pirms kārtējās 82 maču NHL regulārā čempionāta sezonas.

Rīdzinieki pagājušo svētdien ar zaudējumu mačā pret Maskavas "Spartak" (2:3) noslēdza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) otro izbraukuma tūri, un tagad pēc dažu dienu atelpas stāsies pretī viesiem no Ziemeļamerikas. KHL kopvērtējumā šobrīd "Dinamo" ar 16 izcīnītiem punktiem 12 spēlēs ierindojas Rietumu konferences septītajā vietā.

Pirms dažiem gadiem atjaunotais Latvijas klubs savā pastāvēšanas vēsturē nav ticies ar pretiniekiem no NHL, taču tā priekšgājējam, kas spēlēja PSRS čempionātā, neilgi pirms valsts neatkarības atjaunošanas izdevās vairakkārt samērot spēkus ar ziemeļamerikāņiem. Divas reizes rīdzinieki NHL komandas uzņēma Rīgas Sporta pilī, abos gadījumos piedzīvojot zaudējumus. 1989. gadā "dinamieši" ar rezultātu 1:2 piekāpās Vašingtonas "Capitals", savukārt gadu vēlāk ar 2:4 atzina Monreālas "Canadiens" vienības pārākumu.

Kopumā "Dinamo" ar NHL klubiem tikās deviņos mačos, uzvaras laurus plūcot trijās cīņās, vienu reizi spēlējot neizšķirti, bet piecas reizes zaudējot.

Nav ne mazāko šaubu, ka šī vakara duelī "Arēnā Rīga" izteikta favorīte būs viesu komanda no Fīniksas, kuras iespējas uzvarēt bukmeikeri prognozē ar 50% iespējamību. Daudz mazāk ticams scenārijs speciālistiem šķiet "Dinamo" triumfs (30%) vai neizšķirts (25%), taču tas nekādā gadījumā nenozīmē to, ka rīdziniekiem nav reālu izredžu gaidāmajā cīņā uzvarēt.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV