Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ozolnieki un Jelgava cīnās bez zaudējumiem

Māris Gorbunovs, 11.10.2010. 11:21

Nedēļas nogalē notika kārtējās Latvijas atklātā čempionāta virslīgas spēles. Visās spēlēs uzvaru svinēja komanda, kas turnīra tabulā atradās augstāk par savu pretinieku. Līdz ar to, pēc aizvadītajām spēlēm pirmais trijnieks ir palicis nemainīgs – LM2, Ozolnieki un Zemgale.

Vienīgajā piektdienas spēlē HK Rīga/Prizma Volvo sporta centrs ledus hallē uzņēma virslīgas jaunpienācējus – Zemgale/JLSS. Kārtējo uzvaru svinēja viesi ar rezultātu 4:1. Otro spēli pēc kārtas lielisku sniegumu nodemonstrēja brāļu trio – Āboliņu maiņai padevās rezultatīva spēle, divus vārtus guva Aldis, Andrim 2 rezultatīvas piespēles, bet Artūram viena piespēle. Jelgavas vēstnesis ziņo: «Šodien viegli negāja. Izvirzījāmies vadība, bet tad nevajadzīgi atslābinājāmies un paši sev sarežģījām dzīvi. Pirmais periods bija ļoti līdzīgs, taču otrajā izdevās nospēlēt labāk un gūt divus vārtus. Trešais perioda sākums vēl bija labs, taču turpinājumā bija virkne nevajadzīgu noraidījumu, un problēmas mums.» Treneris arī atklāja, ka brāļi Andis, Aldis un Artūrs Āboliņi paši izteikuši vēlmi uzspēlēt kopā, «Puiši spēlē pret «Metalurgu» izteica vēlmi kopā uzspēlēt, akceptēju šādu ideju un pagaidām rezultāts ir labs,» tā komandas galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Sestdien, Vidzemes ledus hallē, laukuma saimnieki HK Ogre uzņēma Ozolnieki-MONARCH, kuri punktus turnīrā vēl nav zaudējuši. Arī šajā spēlē pārāki bija viesi, kuri ar 11:2 svinēja pārliecinošu uzvaru. Šajā spēlē ar Hat-Trick izcēlās Ēriks Bisenieks. Jānis Ozoliņš un leģionārs no Krievijas Viktors Lobačovs katrs nopelnīja četrus punktus, 2+2.

Piekto uzvaru šīs sezonas Latvijas atklātajā hokeja čempionātā sestdien izcīnīja "Liepājas metalurgs 2" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 5:1 pieveica "SMS Credit" vienību. Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Daniels Bogdzjuls, bet pa reizei precīzi bija Valters Freijs, Edgars Brancis un Regnārs Kaļinovskis. Savukārt "SMS Credit" labā goda vārtus guva Vladislavs Vodolažskis.

Vēl vienā spēlē DHK Latgale viesos pārliecinoši uzvarēja HS Rīga/LSPA komandu ar rezultātu 8:0. Daugavpils komanda, pēc neizteiksmīgā starta Latvijas čempionātā, spēli iesāka pārliecinoši. Jau 3. minūtē rezultātu atklāja Jānis Lazdāns. Un 10. minūtē leģionārs no Krievijas Kirils Krilovs rezultātu dubulto un nu jau 2:0. Otrais un trešais periods izrādījās ļoti rezultatīvs. Šajos periodos Latgales komanda guva vēl 6 vārtus! Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kārtējo reizi kļuva Eduards Bullītis. Viņa kontā 2 iemestas ripas un 2 rezultatīvas piespēles.

Svētdienas vienīgajā spēlē Elektrēnu Energija-Orakulas aizvadīja savu pirmo mājas spēli. Ogrēniešiem spēle Lietuvā iesākās ļoti neveiksmīgi - nebija pagājusi pat minūte, kad latvieši atradās iedzinējos ar 0:2. Līdz trešdaļas beigām lietuvieši guva vēl vienus vārtus, panākot jau 3:0. Mājinieki nedaudz atslābinājās un spēle beidzās ar minimālu Elektrēnu uzvaru 4:3.

Turnīra nākamā spēle paredzēta šo trešdien, kad HK «Zemgale/JLSS» spēlēs Latvijas Krājbankas ledus hallē pret «SMS Credit» hokejistiem. Sākums pulksten 19.30. Šo piektdien, HK Ogre uzņems DHK Latgale, sestdien Volvo ledus hallē HK Rīga/Prizma spēlēs ar Liepājas metalurgs 2, HS Rīga/LSPA uzņems SMS Credit un Ozolnieki savā lakumā centīsies pārspēt komandu no Lietuvas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV