Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Komentāri rakstam: Latvijas karatistiem pārliecinoš starts Čehijas Grand Prix čempionātā

jaunākie lejā

Max 04.10.2007. 17:41

ko jūs domājat sakarā ar šo?

Jānis 04.10.2007. 21:44

Beidzot esmu ieradies no darba mājās, jo jāpelna nauda nākošajām EGP sacensībām, kas notiks š.g. 4. novembrī - Beļģijā.
Tagad varu uzrakstīt kādu vārdu par aizvadīto EGP Čehijā.
Visu pirms gribu mūsu abu vārdā pateikt lielu paldies trenerim Maksimam un Baltijas karatē kluba sportistiem.
Treneris Maksims vadīja Artūru visās cīņās un palīdzēja viņam uz tatami ar vērtīgiem padomiem, bet sportisti savukārt, ļoti juta līdzi un visādi citādi atbalstīja. Tā, kā zelta medaļa ir kopīgiem spēkiem pelnīta.
Ļoti atzīstami cīnījās arī Baltijas karatē kluba sportisti. Izņemot Dāvi, pārējie EGP cīnījās pirmo reizi. Fantastiski cīnījās Vladislavs, tāpat arī mazā Patrīcija. Labi cīnījas Jānītis un arī Rūta.
Mazā Patrīcija bija pelnījusi vismaz bronzas medaļu, bet izloze izspēlēja ļaunu joku, saliekot viņu vienā grupā ar ungārieti, kurai varēja dot vismaz 13 gadu un pārējām ļoti stiprām sportistēm. Otra grupa bija krietni vājāka un pie sudraba medaļas tika vājāka sportiste, nekā Patrīcija.
Seši sportisti un mēs ar Maksimu bijām maza Latvijas republika, kur visi bijām - viens par visiem, visi par vienu. Tādēļ arī bija tik labi rezultāti.
Mūsu sportistu cīņas arī nofilmējām.
Par līmeni, varu teikt sekojošo:
Noteikti augstāks, kā visiem zināmajā Tallinas Buldogā.
Vismaz divas reizes.
Vājākais EGP posms bija Austrijā, bet pārējie posmi diezgan stipri un pat ļoti stipri.
Domāju, ka Latvijas sportistiem, kas ir nākošie aiz šiem, kas piedalījās Čehijā, vienkārši netikt tālāk par pirmo cīņu. Jo šie visi bija spēcīgākie Latvijā savās kategorijās.
Vēl viena tendence vērojama Eiropas karatē pēdējo divu gadu laikā, ka valstu līmenis sāk lēnām izlīdzināties. Parādās jauni, talantīgi un spēcīgi sportisti no tādām valstīm, kur nekad nav bijis augsts līmenis.
Pie tādām valstīm varētu uzskatīt arī Latviju. Teikšu godīgi, ka ar mūsu mazās valsts sportistiem sāk jau lēnām rēķināties. Tas protams ir iepriecinoši.
Latvijā aug laba jaunā maiņa un galvenais, ka ir treneri, kas guvuši starptautisko pieredzi un skolojušies pie labiem karatē speciālistiem.
Es, kā tēvs, gribētu redzēt kaut kādu atbalstu no Latvijas karatē federācijas. Bet joprojām absolūti nekādas palīdzības, kaut gan rezultāti ļoti labi. Artūrs Eiropas sacensībās divos gados paguvis izcīnīt 3 zelta, 1 sudraba un 5 bronzas medaļas. Bet nekā. Tā, kā tukša vieta būtu.
Latvijā katrā kategorijā ir kāds labs sportists. Lai sevi pilnveidotu, iegūtu starptautisko pieredzi, visiem būtu jāmēģina sākt Eiropu iekarot ar EGP.
Domāju, ka EGP ir paši labākie priekš 10-16 gadīgiem karatistiem.
To, ka mēs varam tur cīnīties pierāda rezultāti.

Jānis 04.10.2007. 22:04

P.S.
Es gan neieguvu 1.vietu, bet Artūrs ar savu draugu palīdzību.
Es ņēmos ar filmēšanu un līdzi jušanu mūsu sportistiem.
Filma domāta, lai varētu izanalizēt kļūdas varētu macīties no tām.
Kaut gan daža laba cīņa, varētu kalpot par mācību stundu, kā ir jācīnās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV