Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Favorīti izcīna uzvaras

Māris Gorbunovs, 18.10.2010. 11:58

Pagājušajā nedēļā tika aizvadītas kārtējās Latvijas atklātā čempionāta virslīgas spēles. Praktiski visas spēles beidzās ar pārliecinošu favorītu uzvaru, izņemot vienu – Liepājas metalurgs2 ar grūtībām pārspēja turnīra lejas daļas komandu HS Rīga/Prizma.

Vienīgajā piektdienas spēlē HK Ogre uzņēma viesus no Daugavpils. Arī šajā spēlē ogrēniešiem neizdevās izrādīt cienīgu pretestību DHK Latgale komandai. Tika piedzīvots kārtējais, nu jau sestais zaudējums pēc kārtas. Latgales komanda pēc uzvaras ar 6:1 turnīra tabulā ar Jelgavniekiem tagad dala ceturto vietu. Jāsaka, ka pēc pārliecinoši iesāktā čempionāta, pēdējā spēlē Zemgale/JLSS piekāpās SMSCredit.lv komandai ar 4:6.

HS Rīga/Prizma spēlē pret Liepājas metalurgs2 pamatīgi pakutināja nervus saviem pretiniekiem. Vēl trešās trešdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 4:4! Pašā spēlēs galotnē liepājnieki tomēr spēja panākt laimīgu uzvaru ar divu vārtu pārsvaru. Šajā spēlē noteikti ir jāuzteic Prizmas vārtsargu Henriju Anču, kurš glāba komandu no drošiem vārtu zaudējumiem. Prizmas kapteinim Kārlim Brantam šajā spēlē divi vārti, Tāpat pa dublim nopelnīja liepājnieki Paipa un Kalns, kurš nule kā atgriezies no galvenās Liepājas metalurga komandas.

Otra HS Rīga komanda LSPA Akadēmijas ledus hallē uzņēma SMSCredit.lv komandu. Diezgan pārliecinoši ar rezultātu 9:2 uzvaru svinēja viesi. Ar trijiem gūtajiem vārtiem šajā spēlē izcēlās Romāns Ņikitins, viņam arī viena rezultatīva piespēle. Piecus punktus spēlē nopelnīja Jurijs Kļujevskis 2+3.

Sestdien un svētdien Ozo ledus hallē vietējais MONARCH uzņēma Elektrēnu Energija-Orakulas. Abās spēlēs pārliecinošas uzvaras svinēja mājinieki – 9:1 un 9:5. Ozlonieku sastāvā abās spēlēs bija pieteikts ilggadējais Latvijas izlases spēlētājs Aleksejs Širokovs, viņam pirmajā spēlē vieni gūti vārti, otrajā vārti un divas piespēles. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Viktors Lobačevs, kurš abās spēlēs pamanījies nopelnīt astoņus punktus 4+4.

Latvijas virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu ieņem jau pieminētais Ozolnieki-MONARCH uzbrucējs Viktors Lobačevs, viņam 18 (7+11), otrajā vietā Komandas biedrs – Jānis Ozoliņš ar 16 (6+10). Rezultatīvāko aizsargu galvgalī ir izvirzījies arī MONARCH spēlētājs Mihails Bogdanovs 11 (7+4). Vēl joprojām turnīra labākais vārtsargs ir liepājnieks Jānis Kalniņš, piecās spēlēs ielaidis vidēji vienus vārtus.

Nākamā Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta spēle notiks šo piektdien, 22. oktobrī Akadēmijas ledus hallē, kad HS Rīga/LSPA sacentīsies ar Zemgale/JLSS. Interesanta spēle ir paredzēta tai pat dienā starp HS Rīga/Prizma un HK Ogre. Abas komandas centīsies izcīnīt pirmo uzvaru čempionātā. Sestdien, liepājnieki uzņems, bez zaudējumiem spēlējošo, Ozolnieku komandu. SMSCredit.lv Piņķos spēlēs ar DHK Latgale. Vienīgajā svētdienas spēlē HS Rīga/LSPA uzņems SMSCredit.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV