Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Notiks Nakts čempionāts orientēšanas sportā

Ints Kalniņš, 18.10.2010. 15:17

Jau tradicionāli orientēšanās sporta sezona noslēgsies ar Latvijas čempionātu nakts orientēšanās sportā. 23.oktobra sestdienas vakarā Ķekavas novada Baložos notiks ikgadējais Latvijas čempionāts nakts orientēšanās, kuru šoruden rīko Sporta klubs "Briksnis" sadarbībā ar Ķekavas novada domi un Latvijas Orientēšanās federāciju.
Notiks Nakts čempionāts orientēšanas sportā

Nakts čempionāta sacensībās tiks piedāvātas 4 dažāda garuma un grūtības pakāpes distances. Elites grupas vīriem būs jāveic 9,4 km gara distance ar 30 kontrolpunktiem, bet dāmām - 6,9 km gara distance ar 21 kontrolpunktu. Atklātajās grupās – A un B grupas - startējošajiem dalībniekiem nav vecuma un dzimuma dalījums, līdz ar to ikvienam interesentam būs iespēja izvēlēties sev piemērotāko distanci. Pieteikšanās čempionātam notiek līdz trešdienai, 20. oktobrim. Sacensību uzvarētājus gaida atbalstītāju sarūpētas pārsteiguma balvas.

2009. gadā Nakts orientēšanās čempionātā, kas norisinājās Baldonē, par līderiem kļuva Linda Katlapa un Kalvis Mihailovs.

Nakts orientēšanās sacensības notiek tumsas apstākļos, tāpēc kontrolpunktu prizmām ir pievienoti atstarotāji, lai tos tumsā būtu vieglāk pamanīt. Savukārt dalībnieki dodas pavēles distancē, izmantojot galvas lampiņas vai citus gaismekļus.

Organizatori izsaka pateicību Ķekavas novada domei par atbalstu sacensību organizēšanā.

Papildu informācija: www.briksnis.lv un www.lof.lv

Foto: Anda Bīriņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV