Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Biedriņš gūst "double double"; "Warriors" sensacionāli iekļūst NBA ceturtdaļfinālā

LETA, 04.05.2007. 12:00

Latvietis Andris Biedriņš ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play off" pirmās kārtas spēlē sasniedza "double double", palīdzot savam klubam Goldensteitas "Warriors" ar 111:86 pārspēt regulārā čempionāta uzvarētājus Dalasas "Mavericks" un sensacionāli iekļūt ceturtdaļfinālā.
"Warriors" visā sērijā uzvarēja ar 4-2 un kļuva NBA vēsturē par pirmo ar astoto numuru izsēto komandu, kas pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām pieveic regulārā čempionāta uzvarētājus. NBA ceturtdaļfinālā "Warriors" tiksies ar Hjūstonas "Rockets" vai Jūtas "Jazz". Šo komandu sērijā pagaidām rezultāts ir neizšķirts 3-3.

Tāpat "Warriors" NBA vēsturē ir trešā ar astoto numuru izsētā komanda, kas pirmajā kārtā uzvar regulārā čempionāta labāko vienību. 1994.gadā to paveica Denveras "Nuggets", bet 1999.gadā - Ņujorkas "Knicks", taču toreiz pirmās kārtas sērijas ilga līdz trīs uzvarām.

Kā zināms, "Warriors" pirmo reizi pēc 13 gadu pārtraukuma atkal piedalās "play off" spēlēs un tagad spēja arī pārvarēt pirmo kārtu. "Warriors" kopš 1991.gada nebija izdevies pārvarēt "play off" pirmo kārtu. Savukārt kopš 1976.gada "Warriors" komanda nebija uzvarējusi nevienā "play off" sērijā līdz septiņām uzvarām. Toreiz "Warriors" arī kļuva par NBA čempioniem.

Biedriņš pagājušās nakts mačā guva 12 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja trīs pretinieku metienus.

Par mača galveno varoni kļuva Stefens Džeksons, kurš guva 33 punktus. Džeksons realizēja septiņus trīspunktu metienus, kas ir "Warriors" kluba "play off" spēļu un viņa personiskais rekords. Četrus trīspunktniekus viņš realizēja trešajā ceturtdaļā, kad "Warriors" veica izšķirošo izrāvienu 24:3.

Pirms spēles bija apdraudēta Džeksona dalība, jo sērijā viņš divas reizes jau bija izraidīts no laukuma, tomēr NBA nepiesprieda basketbolistam diskvalifikāciju.

Neskatoties uz sāpošo paceles cīpslu, cits "Warriors" līderis Berons Deiviss guva 20 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" labā pa 20 punktiem guva Džošs Hovards un Džerijs Stekhauss, bet komandas līderis Dirks Novickis šoreiz guva tikai astoņus punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. "Warriors" teicami aizsargājās pret iepriekšējā mača varoni Novicki, ļaujot vācu basketbola zvaigznei realizēt tikai divus no 13 metieniem no spēles.

"Es jūtos sagrauts. Nespēju atrast savu spēles ritmu un nespēju dot komandai neko tik izšķirošā spēlē kā šī," pēc mača teica Novickis.

"Šonakt mēs iekļuvām NBA vēsturē un tas ir svarīgākais. Mēs to izdarījām kā vienota komanda. Esmu lepns par saviem komandas biedriem un lepojos, ka esmu daļa no šī kluba," pēc triumfa emocijas neslēpa Deiviss.

"Gribēju spēlēt agresīvi. Berons pirms spēles teica, ka viņš nejūtoties tik labi kā iepriekšējās spēlēs, tāpēc vēlējās, lai es uzņemos līdera lomu. Centos koncentrēties spēlei, nereaģēt uz tiesnešu svilpēm, nebūt tik "uzvilkts", vienkārši atdot visu enerģiju spēlei," norādīja Džeksons.

Savukārt "Mavericks" galvenais treneris Aiverijs Džonsons atzina, ka Oklendā bija ļoti grūti spēlēt, jo "Warriors" komandai ir fantastiski līdzjutēji. "Ja komanda 13 gadus nav spēlējusi "play off" turnīrā, tad taviem faniem ir jābūt jukušiem."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV