Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas orientēšanās izlase iegūst Baltijas Junioru kausu

Anda Bīriņa, 26.10.2010. 09:30 | komentāri (1)

Svētdienas vakarā mājās pārradās 30 jaunie Latvijas orientieristi, kuri, spītējot nepatīkamajiem laika apstākļiem, tikko aizvadītajā nedēļas nogalē mūsu valsti pārstāvēja Baltijas Junioru kausā, kas šogad notika Lietuvā, Klaipēdā. Šogad Baltijas Junioru kausā sacentās labākie orientieristi kopumā no sešām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas. Liels bija prieks uzzināt, ka komandu kopvērtējumā uzvarēja un Baltijas Junioru kausu ieguva tieši Latvijas komanda.
Latvijas orientēšanās izlase iegūst Baltijas Junioru kausu

Baltijas Junioru kausa nolikums paredzēja, ka kopvērtējumā tiek summēti trīs labākie rezultāti katrā grupā no sestdienas sacensībām garajā distancē, kā arī trīs labākie rezultāti no svētdienas stafetēm, kurās bija jāveido jauktās komandas.

Jau pēc pirmās dienas, kurā mūsu izlasei veicās ļoti labi, Latvijas komanda ar septiņu minūšu atrāvienu no citu valstu komandām kopvērtējumā izvirzījās pirmajā vietā. Par to parūpējās teju visi Latvijas izlases dalībnieki, it īpaši tie, kas savā grupā ierindojās trijniekā. Šoreiz garajā distancē Latvijas izlase tika pie četrām sudraba medaļām. Otrās vietas savās grupās izcīnīja: Rūdolfs Zērnis (M16), Kārlis Baltacis (M18), Raivo Kivlenieks (M20) un Līga Valdmane (W16). Kā stāsta M16 grupas pārstāvis un otrās vietas ieguvējs Rūdolfs Zērnis, par šo sasniegumu viņam esot īpašs prieks, jo Baltijas Junioru kauss esot bijušas šī rudens nozīmīgākās sacensības: „Konkurence bija ļoti spēcīga un tieši tas sacensības padarīja interesantas. Biju priecīgs par iespēju sacensties ar citu izlašu labākajiem sportistiem. Sestdien jau iesildoties jutu, ka viegli nebūs, jo laika apstākļi nebija patīkami - pūta stiprs vējš un nedaudz pat lija, tomēr nopietni noskaņojos un devos distancē. Domāju, ka man bija labas iespējas uzvarēt, ja vien es nebūtu tik daudz kļūdījies, turklāt mani neapmierināja arī mans ātrums, jo tajā dienā fiziski jutos ne īpaši labi."

Svētdien Kuršu kāpā norisinājās patiešām spraigas un pat dramatiskas stafetes, kurās Latvijas izlases pirmajai komandai stafešu beigu posmā izdevās izraut otro vietu, kad mūsu komandas pēdējais etaps Raivo Kivlenieks tikai pa 7 sekundēm pašās distances beigās noskrēja igauni Kenny Kivikas. Latvijas izlases pirmajā komandā startēja Sabīne Tilta, Kārlis Baltacis, Līga Valdmane, Rūdolfs Zērnis, Dace Buža un Raivo Kivlenieks.

Kā atzīst Latvijas izlases trenere Iveta Holcmane, visa orientieristu komanda par iegūto kausu ir patiešām priecīga: „Stafetēs pirmie etapi savu distanci veica ļoti dažādi un sākumā nekas neliecināja par to, ka mēs varētu izcīnīt medaļas. Taču, kad pēdējā etapā distancē devās juniori, ātrums bija sasniedzis kulmināciju. Uzvarēt un iegūt kausu vēlējās visi, tāpēc mums ir īpaši liels prieks, ka šoreiz kopvērtējumā mēs bijām labākie!"

Interesanti, ka Baltijas Junioru kausa rašanās vēsture cieši saistīta ar Latviju. Tieši orientēšanās kluba „Saldus" treneris Ojārs Ulmanis bijis tas cilvēks, kas pielicis savu roku pie Baltijas Junioru kausa tradīciju iedibināšanas. Sākotnēji šīs sacensības bijušas vien kā zviedru-dāņu draudzības mačs, līdz 1991.gadā Ojārs Ulmanis sācis interesēties par latviešu iespējām piedalīties kādās ārvalstu sacensībās. „Ļoti iepriecina, ka, laikam ritot savu gaitu, sacensības spējušas turēties patiešām labā līmenī un piedalīties tajās ir prestiži. Mēs Baltijas Junioru kausu Latvijā esam rīkojuši vairākas reizes un katra no šīm reizēm ir izcēlusies ar ko īpašu," uzsver Ojārs Ulmanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV