Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas sportists ar medaļu atgriežas no 20. Pasaules pieaugušo čempionāta Belgradā

Jānis Zandbergs, 05.11.2010. 09:38 | komentāri (4)

Latvijas karatē izlase atgriezusies no 20. Pasaules pieaugušo čempionāta Belgradā (Serbija), kur sasniedza vēl nebijušu rezultātu. Svara kategorijā -60 kg trešo vietu – bronzas medaļu izcīnīja Kalvis Kalniņš.

27.-31. oktobrī Serbijas galvaspilsētā Belgradā notika 20. Pasaules karate-do čempionāts. Šis ir nozīmīgs pasākums visiem austrumu cīņas pazinējiem, jo apvieno visu Pasaules karate-do stilu pārstāvjus, kuri var startēt pēc vienotiem (World karate federation – WKF) noteikumiem. Vēl svarīgāku šo pasākumu padara fakts, ka tas notiek ne biežāk kā reizi divos gados un katrā sacensību kategorijā atļauts piedalīties tikai vienam pārstāvim no valsts. Tāpēc droši tās var dēvēt sacensības starp labākiem no labākajiem.

Šogad 20. Pasaules karate-do čempionātu apmeklēja rekordliels dalībnieku skaits – 1261 sportists no 88 valstīm. Latviju šajā svarīgajā turnīrā pārstāvēja delegācija Latvijas izlases vecākā trenera Maksima Ivančikova (organizācija – Baltijas karatē klubs) vadībā.

Līdz šim nevienam Latvijas sportistam nebija izdevies izcīnīt jebkādu medaļu, tāpēc jo lielāks izaicinājums bija lauzt tradīcijas.

Pirmais no Latvijas komandas savu startu sāka Andrejs Ozerovs, kategorijā -84 kg. Andrejs uzvarēja 3-0 sportistu no Senegālas, bet diemžēl otrajā sacensību kārtā ar 2-0 piekāpās Jordānijas pārstāvim

Otrais no Latvijas komandas startēja pieredzējušais Ruslans Sadikovs kategorijā līdz 75 kg, pirmajā cīņā Ruslans ar 4-0 pieveica sportistu no Ekvadoras. Otrajā kārtā Ruslans tikās ar leģendāro vairākkārtējo Pasaules čempionu no Aizerbaidžānas Rafaelu Agajevu un zaudēja viņam 3-0, Rafaels izgāja fināla, ļaujot Ruslanam piedalīties gandarījuma cīņās, kur Ruslans ar 2-0 uzvarēja sportistu no Somijas, tālāk papildlaikā 1-0 piekāpās 3. vietas ieguvējam Sportistam no Bosnijas, rezultātā Ruslans ieguva 9. vietu.

Kalvis Kalniņš kategorijā -60 kg pirmajā sacensību kārtā tikās ar Maķedonijas sportistu un pieveica viņu ar 4-0. Otrajā kārtā Kalvis tikās ar 2008. gada šīs kategorijas Pasaules čempionāta Tokijā uzvarētāju horvātu Danilu Domjoni, papildlaikā Kalvim izdevās uzvarēt horvātu 1-0. Trešajā sacensību kārtā Kalvis tikās ar pieredzējušo Turcijas sportistu Ilyas Demir un papildlaikā ar 2-0 pieveica viņu. Ceturtdaļfinālā Kalvis Kalniņš tikās ar Alžīrijas sportistu un pārliecinoši ar 2-0 pieveica viņu, tiekot sacensību pusfinālā, kur viņu gaidīja titulētais sportists no Itālijas - Michele Giuliani. Kalvis cīnījās ļoti labi pēc pamatlaika un papildlaika rezultāts bija 0-0, tiesneši pieņēma lēmumu un piešķīra uzvaru itālim. Cīņa par 3. vietu Kalvis cīnījās ar Ungāru Otto Horvatt, ar 5-0 pieveicot viņu. Rezultātā Kalvis ieņēma 3. vietu.

Apsveicam Kalvi Kalniņu, viņa tēvu Druvi Kalniņu, Latvijas karatē izlases vecāko treneri Maksimu Ivančikovu, visu Latvijas karatē federāciju, atbalstītājus un sponsorus, kas šajā grūtajā laikā noticēja sportistiem un palīdzēja kopējā mērķa sasniegšanā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV