Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Uzvaras svin tikai viesi

Māris Gorbunovs, 08.11.2010. 13:52

Nedēļas nogalē tika aizvadītas kārtējās Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta spēles. Vairāki spēles rezultāti iepriecināja ar negaidītiem iznākumiem, kas liecina par intrigas saglabāšanos visa turnīra garumā.

Piektdien Volvo sporta centrs ledus hallē sacentās divas HS Rīga komandas, Prizma pret LSPA, pirmajā spēlē ar rezultātu 5:3 pārāki bija studenti. Bija pamats domāt, ka spēle izvērtīsies spraiga. Jāsaka, ka prizmieši nespēja izrādīt nopietnu pretestību LSPA hokejistiem un piedzīvoja sagrāvi ar rezultātu 1:7. Pateicoties trijiem Ivana Dmitrijeva, diviem Riharda Ķepīša un Maksima Firsova vārtiem, saviem oponentiem šajā spēlē neatstāja nekādas cerības. Pēc šīs uzvaras LSPA komanda pakāpās uz septīto vietu.

Piektdien un sestdien Jelgavā viesojās Elektrēnu Energija-Orakulas komanda. Pirms spēles šķita, ka viegli punkti Zemgalei būs kabatā, bet kā parādīja spēles, tad leiši nebija ar vieglu roku ņemami. Pirmajā spēlē nepietika ar Henrija Uzrauga Hat-trick, kad trešie vārti tika gūti 24 sekundes pirms spēles beigām. Pēcspēles soda metienos meistarīgāki izrādījās ciemiņi, precīzs bija Laisvidas Rimkus.

Arī otrajā spēlē bija trilleram cienīgs sižets. Jelgavas vēstnesis raksta: „Ja hokejā būtu jāspēlē tikai viena trešdaļa, tad jelgavnieki viesus būtu pamatīgi sagrāvuši, jo gūt četrus vārtus trešdaļā ir vairāk kā cienījams rezultāts. Spēles turpinājums gan nebija tik iespaidīgs – otrās trešdaļas sākumā viesi divus vārtus atguva, bet spēles 33. minūtē «Orakulas» guva vēl vienus vārtus ( Rimkus) un mājinieku komfortablais pārsvars bija izzudis." Pamatlaiks beidzās ar rezultātu 5:5. Bullīšos atkal savu meistarību nodemonstrēja Laisvidas Rimkus un Energija no Jelgavas aizveda 4 punktus, Zemgales/JLSS tas bija jau trešais zaudējums pēc kārtas. Jelgavnieku galvenais treneris Ronalds Ozoliņš pēc spēles atzina, ka viņa vadītā komanda pēc lieliskās pirmās trešdaļas zaudējusi koncentrēšanos: «Šodien mūs pievīla koncentrācija – pēc uzvarētas pirmās trešdaļas atlikusī spēles daļa bija nožēlojama. Teicu spēlētājiem, ka nedrīkst atslābināties, taču notika tas no kā baidījos. Pēc koncentrācijas zaudēšanas to atgūt it ļoti grūti. Pēc abām spēlēm ir nepabeigta darba sajūta. Nespējam nospēlēt visu maču vienā līmenī.»

Vidzemes ledus hallē, turnīra pastarīši HK Ogre uzņēma turnīra līderus Ozolnieki-MONARCH. Gundara Pastes vadītā komanda neatstāja ogrēniešiem nekādus variantus šajā spēlē. Pārliecinoša Ozolnieku uzvara ar 7:1. Divus vārtus spēlē guva Aleksejs Širokovs un Jānis Ozoliņš. Ozolnieki svinēja savu desmito uzvaru desmit spēlēs.

Kārtējā virslīgas spēlē Liepājā, metalurgs2 uzņēma SMScredit.lv komandu. Pirmajā tikšanās reizē liepājnieki pārliecinoši apspēlēja Andreja Tumševica vadīto komandu ar 5:1. Šajā spēlē sižets bija pavisam cits. Kaut gan metalurgs pēc otrā perioda bija vadībā ar 3:2, trešajam periodam spēka vairs nepietika. Viesiem gūstot trīs vārtus, SMScredit.lv svinēja skaistu uzvaru (5:3) un pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā.

Vienīgajā svētdienas spēlē, dienu iepriekš spēlējošie SMScredit.lv, sacentās ar viesiem no Daugavpils. Pirms divām nedēļām Latgales komanda piedzīvoja sāpīgu zaudējumu inbox.lv hallē SMScredit.lv ar 3:6. Spraigā cīņā ar 5:4 uzvaru svinēja viesi, izšķirošos vārtus guva Eduards Bullītis piecas minūtes pirms spēles beigām. Latgales labā divus vārtus, Kristapa Stiģa sargātajos vārtos, iemeta Sandis Virkstenis.

Nākamā virslīgas spēle tiks aizvadīta šo trešdien Akadēmijas ledus hallē, kur vietējie LSPA uzņems turnīra līderus Ozolnieki-MONARCH. Piektdien, HK Ogre mājās sacentīsies ar Zemgale/JLSS, Ozolniekos viesosies DHK Latgale, kārtējais HS Rīga derbijs Akadēmijas ledus hallē. Vienīgajā svētdienas spēlē liepājnieki izbraukumā centīsies ņemt revanšu par iepriekšējo zaudējumu SMSCredit.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV