Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Optibet" eksperti: „Gulbim ir ļoti maz iespēju uzvarēt Rodiku"

Madara Zute, 11.11.2010. 09:43

Pēc „Optibet" ekspertu domām Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim ir ļoti maz iespēju uzvarēt savu ceturtdienas pretinieku amerikāni Endiju Rodiku Parīzē notiekošā ATP sērijas vīriešu vienspēļu turnīra trešās kārtas mačā.

Abās iepriekšējās turnīra cīņās Gulbja pretinieki nespēja pabeigt spēles līdz galam. Latviešu tenisista pirmais sāncensis argentīnietis Huans Ignasio Čela bija spiests maču pārtraukt plaukstas locītavas savainojuma dēļ, savukārt ar devīto numuru Parīzes turnīrā izliktais krievs Mihails Južnijs no tālākas cīņas ar latvieti izstājās brīdī, kad guva muguras traumu. Tādējādi Gulbis iekļuva sacensību trešajā kārtā, par ko nopelnīja 90 ATP ranga punktus.

Rodiks, kurš pirms septiņiem gadiem pabija pasaules pirmās raketes statusā, bet šobrīd rangā ieņem astoto vietu, Parīzes turnīra otrās kārtas cīņā divos setos ar 6-1, 6-4 uzveica somu Jarko Nieminenu. Amerikāņu tenisists ir viens no vairākiem pretendentiem uz dalību nākamnedēļ Londonā paredzētajā ATP sezonas gada astoņu labāko spēlētāju turnīrā, tādēļ mačs pret Gulbi viņam ir jo īpaši svarīgs tieši šī iemesla dēļ.

Abi šīs dienas mača pretinieki savā starpā spēkus samērojuši divas reizes. Pirmajā no šīm cīņām pirms diviem gadiem ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā pārāks četru setu mačā ar 3-1 (3:6, 7:5, 6:2, 7:5) bija amerikānis. Tāpat ar viņa triumfu pār latvieti noslēdzās arī pirms gada Sanhosē sacensībās notikusī otrās kārtas spēle, kurā Rodiks uzvarēja ar 2-0 (6:3, 7:6).

Amerikāņu tenisists bukmeikeru vērtējumā būs izteikts favorīts arī šoreiz. Viņa izredzes panākt sev labvēlīgu mača gala iznākumu eksperti prognozē ar 70% ticamību, kamēr Gulbja iespējamais triumfs tiek vērtēts kā salīdzinoši maz iespējams – 30%.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV