Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Talsos norisināsies EEVZA čempionāts jauniešiem

Lilita Mitrofanova, 17.11.2010. 09:26

No 26. līdz 29.novembrim Talsu Sporta hallē, K.Mīlenbaha ielā 32, norisināsies EEVZA* čempionāts jauniešu izlasēm. Šajā čempionātā piedalīsies Latvijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas valstu izlases (jaunieši dzimuši 1993.gadā un jaunāki).
Talsos norisināsies EEVZA čempionāts jauniešiem

Talsos norisināsies EEVZA čempionāts jauniešiem, kurā Latviju pārstāvēs Naura Sokolovska un Aivara Pekmaņa trenētā jauniešu izlase, bet jaunietes no 25.-28.novembrim treneres Ingunas Minusas un Aleksandras Tihovskas vadībā dosies uz Maskavu (Krievija), kur norisināsies EEVZA čempionāts meitenēm.

EEVZA čempionāts izlasēm ir kā gatavošanās dalībai Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtai, kas norisināsies Jelgavā 2011.gada 5.-9.janvārī, bet jaunietēm Bardejovā (Slovākija). Jauniešiem pretinieki Eiropas čempionātā būs Beļģijas, Anglijas, Vācijas, Nīderlandes un Slovākijas izlases, bet jaunietēm Serbijas, Austrijas, Horvātijas, Grieķijas un Portugāles izlases.

Ieeja uz EEVZA čempionāta spēlēm ir bez maksas. Spēļu kalendāru un izlašu sastāvus var redzēt Latvijas Volejbola federācijas mājas lapā www.volejbols.lv.

*EEVZA (European Eastern Volleyball Zonal Association) – Austrumeiropas Volejbola Zonālā asociācija.

Eiropas valstu volejbola federācijas ir sadalītas četrās zonālajās asociācijās. Eiropas volejbola konfederācijā ir Balkānu Volejbola zonālā Asociācija, Viduseiropas Volejbola zonālā Asociācija, Ziemeļeiropas Volejbola Zonālā Asociācija un Austrumeiropas Volejbola Zonālā Asociācija (EEVZA), kas ir dibināta 2005. gada 20. augustā.

Zonālo Asociāciju, t.sk. EEVZA, izveidošanas mērķis ir veicināt sadarbību starp visām dalībfederācijām, pilnveidot sacensību sistēmu valstu izlašu, īpaši visu kategoriju jauniešu vecuma izlašu līmenī, veidot EEVZA čempionātus klubu līmenī, kā arī atbalstīt pludmales volejbola sacensību rīkošanu.

Galvenais EEVZA sacensību mērķis ir gatavošanās dalībai Eiropas un Pasaules jauniešu, junioru čempionātiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV