Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nedēļas nogales virslīgas spēles

Māris Gorbunovs, 22.11.2010. 11:12

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadītas vairākas Latvijas čempionāta virslīgas spēles hokejā. Jāizceļ Latgales komandas zaudējumus pret turnīra līderiem Ozolnieki-MONARCH, kā arī SMScredit.lv uzvara pār Zemgale/JLSS.

Pagājušajā sestdienā SMScredit.lv Piņķos uzņēma vienu no vājākajām čempionāta komandām HS Rīga/LSPA. Kaut arī studenti iepriekšējā spēlē pret Prizmu izcīnīja uzvaru, šajā spēlē nekas par to neliecināja. LSPA komandai spēka pietika tikai gandrīz pusotra periodam, kad nepārspēts bija Silvestrs Kūliņš. Toties, pēc Dmitrija Šancovoja pirmajiem komandas vārtiem 27-tajā minūtē, maisam gals bija vaļā – sekoja vēl desmit ripas Igora Smirnova vadītās komandas vārtos. Gala rezultātā pārliecinoša SMScredit.lv uzvar ar 11:1. Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Helmuts Eniks.

DHK Latgale savās mājās pēc nedēļas pauzes atkārtoti tikās ar turnīra līderiem Ozolnieki-MONARCH. Iepriekšējā spēlē tikai pēcspēles metienos grūtu uzvaru svinēja Ozolnieki. Arī šī spēle izvērtās ļoti spraiga. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieki bija vadībā ar 1:0, precīzs bija Dmitrijs Larionovs. Uzreiz pēc pārtraukuma Romanovskis rezultātu līdzsvaroja un pēc otrā perioda 1:1. Trešo spēles nogriezni viesi uzsāka aktīvāk un pēc Vadima Romanovska piespēles vārtus guva Sergejs Durdins. Latgalieši centās atspēlēties, bet neveiksmīgi, pat nepalīdzēja vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju. Trešos golu jau tukšos vārtos raidīja Jānis Ozoliņš, 3:1 Ozolnieku labā.

Svētdienas pirmajā spēlē, Piņķos tikās turnīra tabulas kaimiņi – SMScredit.lv – Zemgale/JLSS. Mājinieki pārspēja jelgavniekus ar rezultātu 7:4 (1:1; 4:1; 2:2). Jelgavnieki neveiksmīgi aizvadīja otro trešdaļu, kuru zaudēja ar trīs vārtu pārsvaru. Produktīvs šajā spēlē bija Romāns Ņikitins, viņš nopelnīja 4 (2+2) punktus. SMScredit.lv šī uzvara ļāva pacelties turnīra tabulā uz otro vietu, par punktu apsteidzot Liepājas metalurgs 2, tiesa gan aizvadot par vienu spēli vairāk.

Pārliecinošs revanšs notika Viļņā, kur vietējā Energija-Orakulas ar rezultātu 10:0 pārspēja HS Rīga/Prizma, reabilitējoties par diviem zaudējumiem pirms trijām nedēļām. Diezgan neizteiksmīgi rīdzinieki aizvadīja šo spēli, kaut arī 7 reizes bija iespēja spēlēt piecatā pret četriem, ne reizi šī izdevība netika izmantota. Tostarp mājinieki divus vārtus guva spēlējot skaitliskajā vairākumā. Rezultatīvākais šajā spēlē bija Andrejs Židkovas, viņam 4 (2+2) punkti.

Nākamās virslīgas spēles jau notiks šo trešdien, kad Energija savā laukumā uzņems Zemgale/JLSS, Liepājas metalurgs savās mājās spēlēs ar HK Ogre un DHK Latgale Daugavpils hokeja hallē sacentīsies ar HS Rīga/LSPA. Arī nākamajā nedēļās nogalē notiks vairākas spēles. Piektdien HS Rīga/Prizma uzņems turnīra vicelīderus SMScredit.lv, sestdien HK Ogre spēlēs ar HS Rīga/LSPA, DHK Latgale uzņems Zemgale/JLSS. Centrālā kārtas spēle norisināsies Liepājā, kur vietējie metalurgi sacentīsies ar turnīra līderiem Ozolnieki-MONARCH. Vienīgajā svētdienas spēlē Energijas komanda viesosies Ogrē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV