Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Zemgalei minimāla uzvara Viļņā

Māris Gorbunovs, 25.11.2010. 11:00

Vakar Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā notika trīs spēles. Zemgale Viļņā izcīnīja minimālu uzvaru pār vietējo Orakulas, Latgale un Liepājas komanda saviem oponentiem neatstāja nekādas iespējas uz uzvaru.

Viļņā, jaunajā Pramogu Arena, vietējie Energija-Orakulas uzņēma viesus no Jelgavas. Jau no mača sākuma laukumā bija vērojama spraiga un asa cīņa, abas komandas daudz pārkāpa noteikumus – mājiniekiem 24 soda minūtes, bet jelgavniekiem par divām mazāk, 22. Tomēr veiksmīgāk darbojās viesi un 8-tajā minūtē Zemgales komandu izvirzīja Aldis Āboliņš. Otrajā periodā spēles rezultātu dubultoja Artūrs Batraks, 2:0. Mājinieki spēja atbildēt vien Kriksčiūnasa gūtajiem vārtiem spēles 46-tajā minūtē un Jelgavnieki svin laimīgu uzvaru, 2:1. Apmierināts ar savu spēlētāju sniegumu bija jelgavnieku komandas galvenais treneris Ronalds Ozoliņš: «Vispirms jāatzīmē, ka mums bija tas gods spēlēt modernajā Viļņas arēnā, kas salīdzinot ar mūsu Latvijas mazajām arēnām bija neierasti, bet patīkami. Par spēli – priecēja abu komandu ātrumi, kas ietekmēja arī soda minūšu skaitu, jo lai to bremzētu tika likti lietā arī neatļauti paņēmieni. Paldies puišiem, ka šodien nospēlēja līdz mača beigām, visas 60 minūtes.»

Dienas otrajā spēlē, priekšpēdējā vietā esošā HK Ogre viesojās Liepājā. Liepājnieki spēlēja apņēmīgi, gūstot septiņus vārtus, kad precīzi trīs reizes bija Egils Kalns un Māris Diļevka, reizi Gatis Brūders. Jāatzīmē Liepājas komandas uzbrucējs Bruno Zabis, kurš nule kā atgriezās laukumā pēc traumas sadziedēšanas, nopelnīja 4 rezultatīvas piespēles. Viesi spēja atbildēt vien ar Ivana Frančuka un Sergeja Dobrovoļskisa gūtajiem vārtiem, spēles gala rezultāts 7:2.

Pēdējā spēlē Daugavpils Latgale savā laukumā uzņēma HS Rīga/LSPA. Mājinieki par prieku saviem skatītājiem spēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 12:1. Jau spēles 4-tajā minūtē Latgales komanda iekrāja solīdu pārsvaru, 4:0. Viesi neko nespēja likt pretī un mājinieki guva vēl astoņus vārtus, studentu uzbrucējs Vjačeslavs Movko tomēr neļāva Daugavpils komandas vārtu vīram Ruslanam Kurelasam nostāvēt sausā. Spēles beigu signālam atskanot, tablo vēstīja 12:1. Latgales labā pa diviem vārtiem guva Edgars Apelis, Deniss Martjušovs un Sandis Virkstenis. Jāatzīmē, ka komandu pametis tās ilggadējais kapteinis Egīdijus Bauba, kurš ir devies Lielbritānijas virzienā.

Šajā nedēļās nogalē notiks vairākas spēles. Piektdien HS Rīga/Prizma uzņems turnīra vicelīderus SMScredit.lv, sestdien HK Ogre spēlēs ar HS Rīga/LSPA, DHK Latgale uzņems Zemgale/JLSS. Centrālā kārtas spēle norisināsies Liepājā, kur vietējie metalurgi sacentīsies ar turnīra līderiem Ozolnieki-MONARCH. Vienīgajā svētdienas spēlē Energijas komanda viesosies Ogrē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV