Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ozolniekiem pirmais zaudējums, Prizma pārspēj SMScredit.lv

Māris Gorbunovs, 29.11.2010. 12:50

Pagājušajā nedēļas nogalē notika 5 Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēles. Prizma sensacionāli pieveica trešajā vietā esošo SMScredit.lv vienību, Ozolnieki-MONARCH piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā pret Liepājas metalurgs 2.

Piektdien Volvo SC ledus hallē norisinājās virslīgas spēle starp HS Rīga/Prizma un SMScredit.lv. Spēles sākums neliecināja par sensāciju, jo pirmā perioda vidū SMScredit.lv iekrāja diezgan solīdu pārsvaru, 4:0. Jāatzīmē, ka savus pirmos vārtus čempionātā guva Atvars Tribuncovs. Pēc neveiksmīga spēles sākuma, Prizmas vārtos, Henrija Anča vietā stājās Raivis Turks. Neticami, ka otrā perioda vidū rezultāts jau kļuva neizšķirts, trīs reizes izcēlās Mārcis Zembergs un reizi Artūrs Savrinovičs, jau 4:4. Trešajā periodā viesi atkal izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, otrreiz bija precīzi Valentīns Feoktisovs un Atvars Tribuncovs. Prizmieši spēja saņemties un atbildēja ar Kārļa Branta un vēl vieniem Mārča Zemberga vārtiem, 6:6. Kreditori spēlēs beigās tā centās izraut uzvaru, ka 5 sekundes pirms mača beigām paši dabūja ripu savos vārtos, pēc Mārča Zemberga piespēles vārtus guva Artūrs Savrinovičs, 7:6. Jāuzteic ir šīs spēles varonis Mārcis Zembergs, viņa kontā 6 (4+2) punkti. Pirmā sensācija čempionātā.

Sestdien Vidzemes hallē, vietējā HK Ogre uzņēma HS Rīga/LSPA. Šīs spēlēs uzvarētāju pirms mača sākuma būtu grūti nosaukt, jo abās iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras tika dalītas uz pusēm. Mājinieki spēli uzsāka ļoti pārliecinoši, jau 21. minūtē viesu vārtos sametot četras ripas. Gala rezultātā, rezultatīvā spēlē HK Ogre otro reizi sezonā pārspēja HS Rīga/LSPA ar rezultātu 7:5. Uzvarētājiem divus vārtus guva komandas kapteinis Ivans Frančuks.

Kārtas centrālais mačs notika Liepājā, kur mājinieki Liepājas metalurgs 2 uzņēma čempionāta līderus Ozolnieki-MONARCH. Liepājnieki ļoti produktīvi uzsāka šo spēli, otrā perioda vidū tablo vēstīja 6:0, mājinieku labā. Uz brīdi Ozolnieku komanda gan atmodās, samazinot rezultātu starpību līdz 6:3, tomēr tas bija tikai uz īsu brīdi. Liepājnieki salādēja Mihaila Deņisova vārtos vēl četras ripas, 10:3. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Egils Kalns, viņam 5 (4+1) punkti, Bruno Zabis, jau otro spēli pēc kārtas rezultatīvi piespēlē, šoreiz piecas piespēles, izskatās, ka pēc traumas izārstēšanas Bruno būs labā formā uz U-20 čempionātu.

Sestdienas pēdējā spēlē DHK Latgale savās mājās uzņēma viesus no Jelgavas. Zemgales/LJSS pēc veiksmīgi uzsāktā čempionāta sākuma, nedaudz apslāpējuši savu varējumu. Šoreiz Ronalda Ozoliņa vadītā komanda piekāpās ar rezultātu 10:2. «Nebija mums argumentu pret pretinieka spēli. Šodien viņi bija labāki ikvienā spēles jomā. Ātrums, tehnika, kustība – visā! Un diemžēl, viņiem bija arī lielāka motivācija, griba uzvarēt, kas man visvairāk nepatīk, jo mums kā jaunai komandai būtu jācīnās par katru centimetru, bet šodien tā nebija, izņemot pāris spēlētājus – man ļoti patika Zariņa sniegums. Laukumā izskatījāmies apjukuši, pieļāvām daudz kļūdas. Skatīsimies spēles video un analizēsim,» apbēdināts par savas komandas sniegumu bija HK «Zemgale» galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Vienīgajā svētdienas spēlē, sakarā ar Vidzemes Olimpiskā centra 5 gadu jubileju, virslīgas spēli uz Valmieras ledus aizvadīja Elektrēnu Energija-Orakulas un HK Ogre. Kaut gan ogrēnieši spēlē izvirzījās vadībā ar 2:0, lietuvieši izrādījās meistarīgāki un svinēja savu sesto uzvaru čempionātā. Spēles rezultāts 5:2. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Andrejs Židkovas, viņa kontā 3 (1+2) punkti.

Nākamās Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēles notiks 1. decembrī, Liepājas metalurgs2 – DHK Latgale, Elektrēnu Energija-Orakulas Viļņā spēlēs ar SMScredit.lv, HS Rīga/Prizma viesosies Jelgavā. Šo sestdien notiks četras LAČ spēles, kad inbox.lv ledus hallē SMScredit.lv sacentīsies ar Ozolnieki-MONARCH, HS Rīga/LSPA uzņems Liepājas metalurgs2, HS Rīga/Prizma viesosies Daugavpilī. Vidzemes ledus hallē piektdien un sestdien paredzētas divas spēles starp HK Ogre un Elektrēnu Energija-Orakulas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV