Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas regbija izlase piekāpjas Polijai

easyget.lv/leta, 05.05.2007. 22:00 | komentāri (2)

Latvijas regbija izlase sestdien Rīgā Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas turnīra spēlē ar 9:33 (9:26) piekāpās Polijas komandai.
Latvijas regbija izlase piekāpjas Polijai

Galerijas:

Latvijas izlasei šis bija pirmais zaudējums turnīrā.

Laukuma saimnieku labā divus soda sitienus realizēja Vitālijs Haļeckis, bet Dmitrijs Baikovs realizēja dropsitienu.

Pirmajās trijās turnīra spēlēs Latvijas izlase izcīnīja uzvaras, ar 27:16 pieveicot Maltu, ar 34:21 pārspējot Andoru un ar 27:7 gūstot virsroku pār Horvātiju.

Polijas izlasei šī bija trešā uzvara trijās spēlēs. Poļi līdz šim ar 54:8 sagrāva Andoru un ar 12:11 pārspēja Horvātiju.

Mazliet par regbiju:

Regbijs ir sporta spēle, kurā rezultivitātes punktus gūst, spēlētājam piezemējot ovālo bumbu uz vai aiz pretinieku vārtu līnijas, vai arī iesitot to vārtos virs vārtu palikņa.

Svarīgākais tehnikas spēles elements rekbijā ir spēle ar rokām. Pie tam jāatzīmē šī tehnikas elementa specifika, jo rekbija bumba nav pierastā apaļā formā, bet gan ovāla, tādējādi tas krietni sarežģī bumbas pārvadīšanu.

Saskaņā ar rekbija noteikumiem bumbu var nest pa laukumu neierobežoti ilgi un tālu. Noķēris bumbu spēlētājs to tur rokās un nes piespiestu pie krūtīm vai pie gurna. Bumbas nešana abās rokās, tiek pielietota, lai izpildītu māņkustības. Rekbistam bumba jāmāk pārvaldīt ne tikai ar rokām, bet arī ar kājām. Ar kāju var gūt ne tikai vārtus, bet arī piespēlēt.

Rekbijs ir spēka spēle, kurā no sadursmes ar pretinieku praktiski nav iespējams izvairīties. Tas prasa no regbistiem labu psiholoģisko sagatavotību un prasmi ātri pieņemt drosmīgus un efektīvus lēmumus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV